Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Στο Αγρίνιο αύριο η Μαρία Σπυράκη

Το Αγρίνιο θα επισκεφθεί αύριο Σάββατο 26 Απριλίουη υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, όπου θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Χθες η κ. Σπυράκη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κ. Σπυράκη ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγροτική οικονομία και ειδικότερα για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι εκπρόσωποι των γεωργικών συνεταιρισμών την ενημέρωσαν επίσης για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κλιματική αλλαγή, τα θέματα με την διαχείριση του νερού, ενώ τόνισαν ότι η αγροτική ανάπτυξη θα έρθει με στοχευμένα μέτρα.

Λίγο μετά τη συνάντηση η κ. Σπυράκη δήλωσε:

"Η αγροτική παραγωγή αποτελεί έναν από τους βραχίονες της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς μικρούς και μεγάλους να βελτιώσουν την υποδομή, την τυποποίηση των προϊόντων τους και κατά συνέπεια την παραγωγή τους. Και στον τομέα αυτό σχεδιάζω να εργαστώ με επιμονή.

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν υψηλή ποιότητα, και πρέπει να καλύψουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο στην Ε.Ε. αλλά και σε τρίτες χώρες. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να διευκολύνουμε τις συνέργειες , με αλλαγή στο πλαίσιο των συνεταιρισμών και την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία."

Την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, οι αντιπρόεδροι Κώστας Σκιαδάς και Μιχ. Βουμβουλάκης, ο ταμίας Στ. Μπαμπατσούλης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ανέστης ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.