Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Μεσολόγγι από την ΛΣΤ´ Εφορεία Αρχαιοτήτων

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συντονίζει τη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» , που εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2012 σε τρεις μόνο νομούς της χώρας.

Το 2013 συμμετείχε για πρώτη φορά και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με δράση που οργάνωσε η ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου Θέρμου, την οποία το κοινό υποδέχθηκε πολύ θερμά.

Για το 2014 η Εφορεία οργανώνει τη δράση που φέρει τον τίτλο «Μια πράσινη πολιτιστική διαδρομή στον τόπο μου… Από την αρχαία Αιτωλία στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, αποτελούμενο από παρουσίαση και προβολή των αρχαίων πόλεων Αλίκυρνας, Καλυδώνας και Πλευρώνας στη σχολική τάξη, ενώ στη συνέχεια οι μικροί μαθητές θα μεταφερθούν στον Κήπο των Ηρώων Ι. Π. Μεσολογγίου.

Εκεί θα ξεναγηθούν από τον έμπειρο ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο, που θα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις και τον χρόνο του εθελοντικά, ολοκληρώνοντας τον κύκλο ιστορίας του τόπου των μικρών επισκεπτών. Σκοπός της δράσης μας είναι ευαισθητοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την ιστορική και πολιτιστική τους παράδοση.

Το πρόγραμμα της δράσης είναι το εξής:

Τρίτη 29 Απριλίου: Β΄, Γ΄ τάξεις 4ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου,8:15-11:00 π.μ.

Τετάρτη 30 Απριλίου: Β΄, Γ΄ τάξεις 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, 8:15-11:00 π.μ.

Παρασκευή 2 Μαΐου: Β΄, Γ΄ τάξεις 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, 8:15-11:00 π.μ.

Υπεύθυνη προγράμματος: Γαβρίνα Δήμητρα, Μουσειοπαιδαγωγός

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26310-55654