Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Η Μαρία Σπυράκη στο αποψινο debate του Εuronew

Η Μαρία Σπυράκη στο debate του Εuronews. Το μεγάλο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι επέλεξε την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ανάμεσα σε 42 συνυποψηφίους της για να εκπροσωπήσει το κόμμα της στο debate που θα πραγματοποιήσει με υποψήφιους ευρωβουλευτές από τέσσερα κόμματα αμέσως μετά το debate των υποψηφίων προέδρων για την προεδρία της Κομισιόν.

Στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του Euronews στην Αθήνα, Σταμάτη Γιαννίση, θα κληθούν να απαντήσουν εκτός από τη Μαρία Σπυράκη, ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από την ΔΗΜΑΡ, και ο Κώστας Αργυρός από το ΠΟΤΑΜΙ.

Η διαδικτυακή συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω τουwww.gr/euronews.com.

Θα έχει προηγηθεί το debate ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο θα μεταδοθεί απ' ευθείας και αποκλειστικά από το Euronews,στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου.


 

Στο debate των υποψηφίων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο αμφιθέτρο του πανεπιστημίου του Maastricht θα πάρουν μέρος ο Jean-Claude Juncker από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Martin Schulz από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές , ο Guy Verhofstadt από τους Φιλελεύθερους και η Ska Keller από τους Πράσινους. Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάσει λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων.

Την αναμέτρηση ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους, διάρκειας 90 λεπτών , θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι του Εuronews, Isabelle Kumar και Chris Burns , και θα την παρακολουθήσουν ζωντανά πολίτες όλης της Ευρώπης σε 13 γλώσσες.