Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ποιά είναι η υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά

Η Χριστίνα Σταρακά γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είναι κόρη του έμπορου-ποτοποιού, Δημητρίου Σταρακά και της Αρετής Σταρακά, το γένος Σαμψών.

Σπούδασε στο Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών, στο τμήμα Αγγλικής φιλολογίας. Στην πορεία συνέχισε τις σπουδές της στον Οικονομικό κλάδο και είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) του Agricultural University of Plovdiv.

Εργάζεται στον τραπεζικό χώρο από το 1995, έπειτα από την επιτυχία της στην Α.Τ.Ε. μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μέχρι το 2009 κατείχε υπεύθυνες θέσεις ως Προϊστάμενη Χορηγήσεων στο Κατάστημα Α.Τ.Ε. Κατοχής Μεσολογγίου και ως Υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης στο Κατάστημα Α.Τ.Ε Μεσολογγίου. Στα μέσα του 2009, αποδέχθηκε επαγγελματική πρόταση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την Διευθυντική Θέση του Καταστήματος Μεσολογγίου, όπου και εργάστηκε έως τον Ιούνιο του 2013,ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγρινίου, κατέχοντας την Διευθυντική Θέση έως σήμερα.


Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια, ως μέλος της Π.Α.Μ.Κ Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Έκτοτε διετέλεσε ως εκλεγμένο μέλος σε πολλές θέσεις στα κομματικά όργανα. Επίσης είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Η πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2002, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αγρινίου .Το 2010 εκλέχθηκε ως Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. Από την αρχή της θητείας της ορίστηκε Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε ,καθώς και μέλος του Δ.Σ της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε, θέσεις που υπηρετεί έως και σήμερα.

 

Έχει δυο παιδιά, την Θάλεια- φοιτήτρια Πολιτικού Τμήματος Νομικής Αθηνών- και τον Παναγιώτη- φοιτητή του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Καβάλας.