Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Γ. Τέγας: «Η αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας φαίνεται στην πρόνοιά της»

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Τέγας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ένας εκ των οποίων ήταν και ο γνωστός ψυχολόγος Μάκης Μπαλωμένος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο ψυχικών διαταραχών και της νοητικής στέρησης και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διάφορες μονάδες.

Ο κ. Τέγας ξεναγήθηκε στους χώρους του εργαστηρίου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή και τους υπεύθυνους για όλες τις δράσεις, δηλώνοντας ότι βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτή την προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μαρία Βερελή, είναι μέλη του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» εδώ και πολλά χρόνια, διότι πιστεύουν στην αξία της προσφοράς και της στήριξης στους ανθρώπους εκείνους που παλιότερα αποτελούσαν ταμπού για τις οικογένειές τους.

«Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα προνοιακής δομής στο Μεσολόγγι και της ευρύτερης περιοχής και έχει καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όραμα της ιδρύτριας Μαρίας Τσούτσου, για ισότιμη αντιμετώπιση και ένταξη των ατόμων με νοητική στέρηση στην κοινωνία.


Η δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτό το χώρο είναι ανεκτίμητη και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί. Εμείς πάντως βρισκόμαστε κοντά τους και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε, γιατί η αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας φαίνεται στην πρόνοιά της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τέγας.