Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι Μεσολογγίτες της Αθήνας τίμησαν την Ηρωική Έξοδο


Διήμερες εκδηλώσεις διοργάνωσε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών» για να τιμήσει την ηρωική έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών μίλησε ο  διδάκτορας Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Ιστορικός και Νομικός Σύμβουλος του «Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821», Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Μουσικολόγος, Δημήτρης Σταθακόπουλος, με θέμα: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΦΙΛΙΚΟΙ» (200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας – 188 χρόνια από την Έξοδο. Η σηματοδότηση και νοηματοδότηση στο σήμερα).
Ακολούθησε συναυλία από τη χορωδία του δήμου Αθηναίων, ενώ ο Γιάννης Μαγδαληνός τραγούδησε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.



Το πρωί της Κυριακής μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης ακολούθησε πομπή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επικεφαλής της οποίας ήταν η φιλαρμονική «Ιωσήφ Ρωγών», ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία του συλλόγου ΑηΣυμιωτών με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Στις εκδηλώσεις το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κασσαβέτης, ενώ παρέστησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Γιάννης Τέγας.