Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δ. Σταμάτης: "Είναι ειρωνεία προσπαθώντας να αποφύγουμε το 4ο ράιχ να επιστρέψουμε στο 3ο"


Την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη σε δημοσιογραφικό ιστολόγιο παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Σταμάτης. Μεταξύ άλλων δήλωσε : 

Όσον αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων: 
«Ο πολιτικός χάρτης έχει αλλάξει και αυτό διαπιστώνεται καθημερινά απ’ όλους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα που ενσαρκώνει την επιθυμία του Ελληνικού λαού να ζήσει ελεύθερος και ανεξάρτητος με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Το κίνημα αποτελεί μια τρέχουσα φωτογραφία της Ελλάδας, με μια τοποθέτηση στον κεντροδεξιό χώρο με την κύρια διαφορά την αντιμνημονιακή πολιτική.». 

Ερωτηθείς για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως 
"Είναι ειρωνεία προσπαθώντας να αποφύγουμε το 4ο ράιχ να επιστρέψουμε στο 3ο".

Για την μετεκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα είπε πως:

 
"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποτελούν παραμάγαζο της ΝΔ και δεν μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία είτε με την ΝΔ είτε με οποιοδήποτε άλλο κόμμα από την στιγμή που υποστηρίζουν μνημονιακή πολιτική. Συνεργασία μπορεί να υπάρξει με όσους συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος και φυσικά το οικονομικό του πρόγραμμα"

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις στην περίπτωση ακύρωσης του μνημονίου, απάντησε: 
" Τα χρήματα των δανείων δεν πάνε ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις παρά μόνο για αποπληρωμή παλιών δανείων και τοκοχρεολυσίων. Αυτό αποδεικνύεται άμεσα από την καθυστέρηση της 6ης δόσης του προηγούμενου δανείου, η οποία ήταν δήθεν για αυτό το σκοπό, αλλά παρά την καθυστέρηση της για 5 και πλέον μήνες, πληρωνόντουσαν κανονικά όλοι μισθοί και όλες οι συντάξεις. 

Όσον αφορά την διαγραφή των βουλευτών από τη ΝΔ είπε: 
" Υπάρχει το ψυχικό κόστος από τη μια, και η συνέπεια της συνείδησης από την άλλη. Εγώ θέλω να νιώθω καθαρός απέναντι στον κόσμο. Η ΝΔ παρέκκλινε της πορείας της και απομακρύνθηκε από εμάς και όχι εμείς από αυτήν. Η ΝΔ ήταν αυτή που άλλαξε απόψεις εν μια νυκτή και όχι εμείς."

Σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους συμπολίτες του είπε:
 "Η επικοινωνία με τον κόσμο δίνει πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα. Βάση της εμπειρίας μου βλέπω με βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταγραφούν ως μια μεγάλη πολιτική δύναμη και στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Εγώ προσωπικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, επιλέγω να κοιτώ τον κόσμο στα μάτια και όχι με σκυμμένο το κεφάλι. Χαράσσουμε νέο δρόμο για το καλό όλων μας. Όπως είχε πει και ο Τάσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο επί ημερών του σχεδίου Αναν - Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα - , εγώ λέω λοιπόν ότι θέλω να συνεχίσω να είμαι βουλευτής κράτους και όχι μιας αποικίας."

Για το τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα είπε: 
"Είναι μια πρόκληση για εμάς, για να δημιουργήσουμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και όχι σκλαβωμένοι και χρεωμένοι, ελεύθεροι να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο που θα μας εξασφαλίσει το μέλλον μας"
Κλείνοντας, απαντώντας στο τι έχει να πει για τους αναποφάσιστους, είπε: "Είμαστε εδώ, τους περιμένουμε κοντά μας γιατί έχουμε το θάρρος να κοιτάξουμε αλλήλους στα μάτια έτσι ώστε να πάμε μαζί μπροστά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Σταμάτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.dstamatis.gr.