Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"Γέμισε" το Τρικούπειο ο Θάνος Μωραΐτης (VIDEO)






Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση του Θάνου Μωραΐτη στο Μεσολόγγι ήταν τέτοια που έκανε τον υφυπουργό Ανάπτυξης να πει: «Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ. Αυτή η παρουσία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα και ο Β. Βενιζέλος εντολοδόχος πρωθυπουργός στις 7 Μαΐου»
Στην ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης, επισήμανε πως στέκεται  με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πολίτες που υποβλήθηκαν σε τόσες θυσίες και πως πρέπει με αίσθημα ευθύνης να δοθούν οι απαντήσεις και να ειπωθεί η αλήθεια: «Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη, το ιστορικό χρέος αυτού του κινήματος. Να γυρίσουμε τον τροχό της ανάπτυξης. Με οδηγό την αλήθεια, με κινητήρια δύναμη μια προοδευτική λύση να στήσουμε την κοινωνία και την οικονομία ξανά όρθια.», είπε χαρακτηριστικά.



Αφού περιέγραψε την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση  το 2009, τόνισε πως προσωπικά επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης,  τον δρόμο που θα κρατούσε την πατρίδα όρθια, κάτι που τελικά, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, κατέστη δυνατό. Όπως είπε, αυτό ήταν δύσκολο και πολλοί νέοι πολιτικοί, κλήθηκαν να σηκώσουν ένα βάρος που δεν  τους αναλογούσε. Όμως, με τις μάχες που δόθηκαν, η Ελλάδα κατάφερε να είναι παρούσα, να διαπραγματεύεται και τώρα καλείται να δώσει και άλλες μάχες, σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
«Ας μας πουν λοιπόν όλοι οι διάφοροι αντιμνημονιακοί τηλεοπτικοί γυρολόγοι  και αστέρες, που θα ήταν η χώρα σήμερα αν είχαμε ακούσει τότε τις επικίνδυνες κενολογίες τους. Θα ήμασταν κομμάτι της νέας ευρωπαϊκή λύσης  ή  μήπως θα ήμασταν συνομιλητές των χωρών της Αφρικής;», είπε ο υφυπουργός.
Ο Θάνος Μωραΐτης, δεν παρέλειψε και σε αυτήν  την ομιλία, να κάνει αυτοκριτική και να σημειώσει τα λάθη και  τις παραλείψεις που έγιναν. Παράλληλα όμως, τολμήθηκαν και μεταρρυθμίσεις, πάνω σε θέματα που υπήρξαν  ταμπού επί δεκαετίες. Έγιναν αλλαγές που δεν επιβλήθηκαν από κανένα μνημόνιο, αλλά ήταν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

«ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ»

Ακολούθως ο Θάνος Μωραΐτης, έκανε επιγραμματικά έναν απολογισμό της θητείας του στα  Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν και που όπως υπογράμμισε, τώρα παρουσιάζονται ως προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, από τον κ. Σαμαρά
«Το τραγικότερο όμως από όσα έγιναν, στο «Ζάππειο 3» είναι ότι παρουσία του Πρωθυπουργού της περιόδου 2004 – 2009, ο κ. Σαμαράς ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να βρει μία κουβέντα αυτοκριτικής για όσα έγιναν μέχρι το 2009. Και δεν μπορεί φίλες και φίλοι με όσα έχουν συμβεί στη χώρα να παρουσιάζεται σήμερα η ΝΔ άσπιλη και αμόλυντη. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός του γαλάζιου χάους να είναι εξαφανισμένος επί έξι χρόνια. Να μην έχει πει έστω μια κουβέντα. Να μην έχει λογοδοτήσει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η υποκρισία της δεξιάς. Είναι δικό μας χρέος να τους αποκαλύπτουμε κάθε στιγμή.» τόνισε ο υφυπουργός.

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο υφυπουργός, υπάρχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που καθημερινά , ξεδιπλώνει καθημερινά το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα, λέγοντας την αλήθεια για αυτά που μπορούν να γίνουν. Και μπορούν να γίνουν πολλά, ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της βασιζόμενη σε ένα εντελώς διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο.

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Θάνος Μωραΐτης , επικέντρωσε στον δήμο Μεσολογγίου, που όπως είπε, συγκεντρώνει τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να γίνει ένα μοναδικό πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. 

Και στον δήμο Μεσολογγίου, αξιοποιήθηκαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν, ώστε να ενταχθούν έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε όλο το εύρος του δήμου. Έργα, που δίνουν μια νέα προοπτική στην περιοχή και που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την Ιστορία και  το  περιβάλλον, πυλώνες στους οποίους το Μεσολόγγι, μπορεί να στηριχτεί για να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

«Είμαι στη θέση να σας ανακοινώσω ότι ειδικά για το Δήμο Μεσολογγίου το αποτύπωμα του ΕΣΠΑ μέσα στον Μάιο θα φτάσει συνολικά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.», τόνισε ο υφυπουργός, παραθέτοντας μερικές από τις βασικές παρεμβάσεις που προωθούνται.

«Όλα αυτά φίλες και φίλοι είναι έργα τα οποία δεν μπαίνουν από τη πίσω πόρτα.
Ο τόπος τα παίρνει με το σπαθί του γιατί δουλέψαμε σκληρά, συστηματικά, συλλογικά και φέραμε αποτελέσματα. Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό. Η δουλειά αυτή ανήκει σε όλους.», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

 Η ομιλία του υφυπουργού, έκλεισε μέσα σε ένα αισιόδοξο μήνυμα του προς τους πολίτες του Μεσολογγίου: «Η  χώρα θα βρει ξανά το δρόμο της , με αυτή την παράταξη να πρωταγωνιστεί ξανά και να δίνει ελπίδα  στον πολίτη . Γιατί ο δικός μας δρόμος οδηγεί στην οριστική υπέρβαση του μνημονίου.», είπε, ευχαριστώντας  παράλληλα  για την στήριξη, που όπως είπε δεν θεώρησε ποτέ αυτονόητη: «Αυτονόητη είναι μόνο η δική μου υποχρέωση να δικαιώνω κάθε στιγμή τις προσδοκίες σας. Και απολογούμαι μπροστά σας και για τα λάθη και για τις παραλείψεις  μου. Θέλω να έχετε πάντα ψηλά τον πήχη και σας ζητώ την αυστηρή κριτική .Δεν πολιτεύτηκα σε εύκολες εποχές  άλλα σας λέω κάτι μέσα από την καρδία μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να πολιτευτώ σε εύκολες εποχές  και να είμαι για τα εύκολα . Αυτή ήταν η πυξίδα μου και ως άνθρωπος και ως πολιτικός όλα αυτά τα χρόνια. Να επιλέγω τον δύσκολο δρόμο. Στέκομαι λοιπόν μπροστά σας,  σας κοιτάζω στα μάτια  με ταπεινότητα  αλλά και αίσθημα ευθύνης και σας ζητώ την στήριξή σας για μια ακόμη φορά.», είπε ακόμη  ο Θάνος Μωραΐτης, ζητώντας συμπόρευση «για μια νέα πατρίδα απαλλαγμένη από μνημόνια.»

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Β. Αντωνόπουλος, οι τ.  δήμαρχοι Μεσολογγίου Γ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Αντωνίου και Κ. Ρεπάσος, Αιτωλικού Β. Κολτσίδας, Οινιαδών Αντ. Αλετράς και Αγγελοκάστρου Δημ. Ρουσογιάννης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ζαμπέλης  , η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανθή Μίμη, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.