Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το Μεσολόγγι δεν αποτελεί σταθμό της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας! Γιατί;


Ο χάρτης με τους σταθμούς της Λαμπαδηδρομίας για τους αγώνες του Λονδίνου.
Το Μεσολόγγι  δεν αποτελεί σταθμό της λαμπαδηδρομίας

Στη λαμπαδηδρομία του 2004 για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας στο Μεσολόγγι καταγράφηκαν έντονες διαμαρτυρίες αφενός γιατί δεν «διανυκτέρευσε» η φλόγα στο Μεσολόγγι και αφετέρου γιατί στο πρόγραμμα δεν περιλαμβανόταν η διέλευση της φλόγας από το σπίτι του Κωστή Παλαμά που έχει γράψει τον Ολυμπιακό Ύμνο.
Τότε κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και την ανάδειξη ειδικά της μη διέλευσης της φλόγας από το σπίτι του Κωστή Παλαμά κυριολεκτικά ανήμερα της έλευσης της φλόγας έγινε τροποποίηση της διαδρομής και η τελετή στον αύλειο χώρο ήταν συγκινητική με δεκάδες πολίτες να ψάλουν τον ολυμπιακό ύμνο.
8 χρόνια αργότερα διαπιστώνουμε ότι το Μεσολόγγι δεν αποτελεί σταθμό της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας! Το γιατί έπρεπε «εκ των ουκ άνευ» το Μεσολόγγι να αποτελέσει σταθμό της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είναι αυτονόητο…
Η ανακοίνωση του προγράμματος της λαμπαδηδρομίας έχει γίνει από τις 26 Μαρτίου δηλαδή εδώ και ένα μήνα περίπου και δυστυχώς καμιά διαμαρτυρία δεν έχει υπάρξει από τους θεσμικούς φορείς της πόλης (Δήμος, εμπορικός σύλλογος, κλπ.). Γιατί;
Ως Messolonghinews έστω και στο παραπέντε αφού η τελετή της αφής είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου καταγράφουμε το γεγονός, ευελπιστώντας ότι θα γίνουν οι παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί το λάθος.