Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Με επισημότητα οι εκδηλώσεις των Μεσσολογγιτών της Αθήνας για την επέτειο της Εξόδου


Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ", με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Μεσολογγίου, διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και φέτος  διήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει  την 186η επέτειο της ηρωικής εξόδου.
Το Σάββατο, η εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιελάμβανε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, Παναγιώτη Μπαγιώργα, ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης,Παναγιώτη Πουλή, με θέμα: ''Η συμμετοχή της Μακεδονίας - Θράκης στην Έξοδο του Μεσολογγίου και η συμβολή τους στον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821''.
Μετά το τέλος των ομιλιών παρουσιάστηκε επετειακό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της χορωδίας της Εμπορικής Τράπεζας, υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Μπερή και η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών.
Το πρωί της επόμενης μέρας στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης (οδός Αιόλου) τελέσθηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των πεσόντων στις πολιορκίες και την Έξοδο της φρουράς του Μεσολογγίου.
Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον Μεσολογγίτη Δικηγόρο Αθηνών,  Δημήτριο Βασ. Δουλιώτη και στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, όπου με την συμμετοχή παρέας Αϊ-Συμιωτών με παραδοσιακές φορεσιές, με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμο Μεσολογγίου, την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.



Οι εκδηλώσεις έληξαν με γεύμα  που παρέθεσε, το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσολλογιτών Αττικής, στην παρέα των Αϊ-Συμιωτών, σε γνωστή ταβέρνα στο Μοναστηράκι.
«Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, για την μαζική συμμετοχή τους στις διήμερες αυτές εκδηλώσεις» τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των Μεσολογγιτών Αττικής.