Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Ξεμπλόκαρε"... και Μαρίνα Μεσολογγίου


Υπογράφτηκε από τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού Πέτρο – Παύλο Αλιβιζάτο η τροποποίηση της χωροθέτησης της Μαρίνας Μεσολογγίου και έτσι ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου και κυρίως την πλήρη αδειοδότηση της Μαρίνας.
Πρόκειται για μια σημαντική διοικητική πράξη που δυστυχώς είχε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας από το 2009, έχοντας  ως αποτέλεσμα αφενός καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την κατασκευή της μαρίνας και την πλήρη ανάπτυξή της και αφετέρου την απώλεια εσόδων για το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας.
Για την εξέλιξη αυτή καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως οι πρωτοβουλίες και ο χειρισμός του όλου θέματος από τον νέο πρόεδρο, Πάνο Παπαδόπουλο ο οποίος σε γραπτή του δήλωση σημειώνει:



«Σημαντική εξέλιξη θεωρείται η υπογραφή τροποποίησης χωροθέτησης της Μαρίνας Μεσολογγίου από τον Υφυπουργό Τουρισμό κ. Πέτρο – Παύλο Αλιβιζάτο. Η παραπάνω έγκριση χωροθέτησης έλαβε χώρα στις 3-4-2012 και αποτελεί το σοβαρότερο βήμα στην τελική διαδικασία αδειοδότησης της Μαρίνας Μεσολογγίου. Το ζήτημα αυτό λίμναζε τουλάχιστον δύο (2) χρόνια και ξεμπλοκάρισε μέσα σε μόλις δύο (2) μήνες!
Το επόμενο στάδιο είναι η νέα σύμβαση παραχώρησης και η κατάθεση περιβαλλοντικών όρων για την τελική αδειοδότηση.»