Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ν. Καραπάνος: «Προτεραιότητα της ΝΔ η αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας»


Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών ενημερώθηκε διεξοδικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος σε συνάντηση που είχε με τη  Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) ν. Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από σχετικό αίτημά του. Στην συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Ρόκος.
Η συνάντηση άνοιξε με μια σύντομη εισαγωγή του προέδρου της Δ.Κ.Μ., Κων/νου Γιαννόπουλου ο οποίος επισήμανε ότι: «Η πόρτα της Δ.Κ.Μ. Αιτωλ/νίας είναι πάντα ανοικτή σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τα προβλήματα των Μηχανικών αλλά και για να συζητήσουν μαζί τους. Επίσης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η δεν είναι πάντα η λύση στις εκλογές η αλλαγή κομμάτων αλλά η αλλαγή προσώπων και ότι ελπίζει όσοι εκλεγούν από εδώ και πέρα να μην ακολουθήσουν συνταγές του παρελθόντος με κλειστά τηλέφωνα και πόρτες».
Από την πλευρά του ο Νίκος  Καραπάνος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους έκανε μια σύντομη αναφορά σε προβλήματα του κλάδου όπως το φορολογικό, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που έχει οδηγήσει στο πάγωμα της “οικοδομής” και η πλήρης στασιμότητα των δημοσίων έργων.



Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια μετέφερε την αίσθηση που υπάρχει στην αγορά ότι οι τράπεζες θα αρχίσουν να χρηματοδοτούν και πάλι, κάθε αποδεδειγμένα υγιή επιχειρηματική προσπάθεια  και ταυτόχρονα ενημέρωσε για κάποιες προτάσεις (φορολογικής και οικονομικής φύσεως) τις οποίες θα παρουσιάσει στο πρόγραμμά της η Ν.Δ. και θεωρείται ότι μπορούν να δώσουν ώθηση σε αρκετούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και η οικοδομή και να αναστρέψουν το κλίμα στην αγορά.
Ακολούθησε τοποθέτηση του προέδρου του Περιφερειακού τμήματος Τ.Ε.Ε. Αιτωλ/νίας, Κώστα Ρόκου πάνω στα  θέματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω και σύντομες ερωτήσεις-τοποθετήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. της Δ.Κ.Μ. Η συνάντηση έκλεισε με ευχές για καλή δύναμη ενόψει των εκλογών στο νεαρό πολιτευτή.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καραπάνος σημείωσε:
«Οι επιπτώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο από την καταστροφική πολιτική της τελευταίας διετίας είναι ολέθριες. Επιπτώσεις που παρασύρουν μια σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων και λειτουργούν ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη.
Ο κατασκευαστικός κλάδος δέχτηκε καίρια πλήγματα από την πολιτική των χαρατσιών στα ακίνητα και από το πάγωμα των δημόσιων επενδύσεων. Έτσι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η άλλοτε κραταιά ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, πλέον να είναι σε πλήρη ακινησία, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να χάνονται…
Η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αναθέρμανση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς».