Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Επίδειξη εκπαιδευτικής ρομποτικής από το ΤΕΙ Μεσολογγίου



Φαίνεται πως οι φοιτητές του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου δεν περιορίζονται στα απλά πράγματα αλλά ψάχνουν να κάνουν τη διαφορά. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα «Πληροφορική και νέο σχολείο» που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), το τοπικό παράρτημα και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και το Κέντρο Επιστημών Πάτρας.
Φοιτητές του τμήματος ΕΠΔΟ συμμετείχαν κάτω από την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή και Προϊσταμένου του τμήματος, Σπύρου Συρμακέση και του συνεργάτη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βασίλη Νταλούκα στο εργαστήριο με θέμα "Εκπαίδευση πάνω σε βασικές αρχές και δομές προγραμματισμού με τις Ρομποτικές Κατασκευές Lego Mindstorms".
Το εργαστήριο οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία των κ. Νταλούκα και Συρμακέση και στόχο είχε να επιδείξει στους καθηγητές πληροφορικής πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρομποτάκια lego για τη διδασκαλία προγραμματισμού.



Οι φοιτητές του τμήματος Βασιλική Ζαρκάδα, Δημήτρης Βασιλείου, Ανδρέας Καφούσιας, Ιωάννα Ζότο, Στέλλα Καριακλή, Χάρης Κόμης και Σοφία-Βασιλική Μαραγκού αφού έκαναν μια μικρή εισαγωγή στα Lego Robots, στη συνέχεια περιέγραψαν τις βασικές προγραμματιστικές δομές και σε ομάδες, δίπλα από τους καθηγητές πληροφορικής, έδωσαν ζωή στα ρομπότ με προγραμματιστικές ασκήσεις.
Η δράση αυτή του ΤΕΙ Μεσολογγίου γίνεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας σε θέματα εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας.