Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε, να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής!


Γράφει ο Δημήτρης Σαλούρος
Υπ. βουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας

Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ  δεν έκρυβε καμιά έκπληξη: κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της πολιτικής των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης, με ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες πινελιές! «Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα!» είπε ο κος Σαμαράς, παρουσιάζοντας τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει τη ληστεία εις βάρος του εργαζόμενου λαού.
Βασικά στοιχεία το λιγότερο δημόσιο, η άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών για να υπάρξει πλεονάζον προσωπικό (και να γίνουν άμεσα οι απολύσεις), η φαστ – τρακ προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, η έμφαση σε όλα όσα χρειάζονται οι επιχειρηματίες, η διάλυση κάθε κοινωνικής προστασίας και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Όπως δήλωσε, άλλωστε, η γραφειοκρατία θα παρακαμφθεί «από τα πλάγια» και όποιος δημόσιος υπάλληλος φέρνει προσκόμματα (στην ασυδοσία του κεφαλαίου) θα απομακρύνεται! Απαραίτητο συμπλήρωμα, βέβαια, η τρομοκρατία περί «χρεοκοπίας» σε περίπτωση που βαδίσουμε έξω από το ευρώ, την ΕΕ και τα Μνημόνια, αλλά και η έντονη επίθεση στην Αριστερά.



Αυτή τη φορά ο κ. Σαμαράς επέλεξε τα «εθνικά ισοδύναμα» ως αντίδοτο στις άγριες περικοπές εισοδημάτων, χωρίς να τολμήσει να πει ούτε μια κουβέντα για τις τράπεζες που κοινωνικοποιούν τις ζημιές και στα κέρδη ιδιωτεύουν, ούτε μια λέξη για αυξήσεις στους μισθούς κ.ο.κ. Αντίθετα, βρήκε πολλές κουβέντες για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της φορολόγησης στους πλούσιους ως «αντίδοτο» το οποίο όμως το σκέφτηκε και το ΔΝΤ και το εφαρμόζει ήδη στη χώρα. Το «Μνημόνιο ΙΙ», πρόδρομος του Ζαππείου ΙΙΙ, αποφάσισε μαζί με την εξόντωση των εργαζόμενων και τη μείωση της φορολογίας στις Τράπεζες. Και το ψήφισε ο κ. Σαμαράς, το κόμμα του, μαζί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και όλους τους «πρόθυμους». Πραγματικά απορούμε με ποιο τρόπο δικαιολογεί τη… χωριστή κάθοδο της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, αφού το πρόγραμμα της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου αποτελεί το προεκλογικό πρόγραμμα και των δύο!
Ήδη, η «περικοπή δαπανών» και η «εκλογίκευση» είναι υπαρκτή στην ελληνική κοινωνία: οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και τη νοσηλεία τους, η σχολική χρονιά τελειώνει χωρίς σχολικά βιβλία, τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται μέχρι και με τα αστρονομικά ποσά των… 14 ευρώ κατά περίπτωση (λόγω των αναδρομικών περικοπών και δόσεων δανείων), το 1,5 εκ. ανέργων κάνει ουρές για οκτώ μήνες δουλειάς αντί 500 ευρώ.
Αυτή όμως η επιχειρηματολογία των δήθεν «ισοδυνάμων» χρησιμοποιούν ευρέως και κομμάτια του υποτίθεται «αντιμνημονιακού χώρου» όπως η ΔΗΜΑΡ και η Κοινωνική Συμμαχία. Όσο όμως κανείς δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή την καθολική διαγραφή του χρέους και  εθνικοποίηση των τραπεζών, ανάμεσα στα υπόλοιπα, τότε οι προτάσεις τέτοιου είδους είναι για προεκλογική κατανάλωση.
Απέναντι στο δικό τους «Μαύρο Μέτωπο», υπάρχει άλλος δρόμος. Με Μέτωπο Ρήξης και ανατροπής, με διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ, αποδέσμευση από την ΕΕ, με έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, με τις εργατικές ανάγκες στο προσκήνιο. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει ο λαός, με κόκκινη ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ένταση των αγώνων για να ανατραπούν τα μνημόνια και οι πολιτικές τους.

Πράγματι, κε Σαμαρά, ο λαός θα τα αλλάξει όλα: ξεκινώντας από σας και το χρεοκοπημένο σας σύστημα!