Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του Μεσολογγίου "άκουσε" η Έλενα Κοτρολού


Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου επισκέφτηκε η υποψήφια  βουλευτής της ΝΔ,  Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού , ξεκινώντας  έτσι και επίσημα τον προεκλογικό της αγώνα από τον τόπο καταγωγής της, με τον οποίο είναι  δεμένη συναισθηματικά. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με το Δ.Σ και τον Πρόεδρο της Ένωσης, Π. Ζωγράφο, ο οποίος και την ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής καθώς και το έργο και τις δράσεις  της  Ένωσης .
Συζητήθηκαν οι τρόποι αναβάθμισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων καθώς επίσης και η προώθηση και πιστοποίηση αυτών. Η  κ. Κοτρολού επεσήμανε ότι η μέχρι τώρα η ελλιπής και λανθασμένη αγροτική πολιτική έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην Αγροτική Οικονομία της περιοχής  και γενικότερα στη τοπική οικονομία του νομού. Η Αιτωλοακαρνανία, συμπλήρωσε, πρέπει να αποκτήσει μια νέα αναπτυξιακή προοπτική αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεση της και αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά.



«Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να σκύψει στα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού,  ιδιαίτερα σήμερα που λόγω της κρίσης θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) με ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης και δράσης » επεσήμανε η υποψήφια Βουλευτής. «Δεν είναι δυνατόν προϊόντα ποιοτικά και φθηνά-ανταγωνίσιμα, όπως η ελιά και το λάδι, να μην έχουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού. Είναι πια αναγκαία η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων εμπορίας και προώθησης. Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται η συναίνεση και η ενεργή συμμετοχή των παραγωγών και των καταναλωτών. Απαιτείται να αντιμετωπισθούν όλες οι προηγούμενες στρεβλώσεις και παθογένειες στον τομέα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Απαιτούνται δηλαδή μέτρα για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την αναζήτηση νέων αγορών, την εξυγίανση των συνεταιρισμών, την ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών και άλλων καινοτόμων δράσεων, την ανάπτυξη της αειφορίας και των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και κυρίως τη μείωση του κόστους παραγωγής.»