Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Περισσότερες από 8.000 κροτίδες κατασχέθηκαν σε Μεσολόγγι Κατούνα και Εμπεσό


Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή κροτίδων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.  Χθες συνελήφθησαν για εμπορία και κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων δυο ακόμα καταστηματάρχες σε Μεσολόγγι και στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας.
Από τις διωκτικές αρχές κατασχέθηκαν περισσότερες από 8000 κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι.
Αναλυτικά σχετικά με τις χθεσινές συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε:



1.       Συνελήφθη χθες (10/4/2012) το απόγευμα, στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 39 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα πώλησης παιχνιδιών του 39χρονου στο Μεσολόγγι, βρήκαν και κατέσχεσαν 6591 κροτίδες, 30 παιδικά αθύρματα και ένα πιστόλι κρότου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

2.       Συνελήφθη χθες (10/4/2012) το μεσημέρι, στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 45 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα παντοπωλείο του 45χρονου στον Εμπεσό βρήκαν και κατέσχεσαν 1604  παιδικά αθύρματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Συνελήφθη χθες (10/4/2012) το απόγευμα, στη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 44 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή πυρομαχικών, όπλου και κροτίδων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε παντοπωλείο του 44χρονου στη Κατούνα βρήκαν και κατέσχεσαν :

Ένα πεντάσφαιρο περίστροφο.
Σαράντα επτά κροτίδες.
2015 κυνηγετικά φυσίγγια.
Είκοσι φυσίγγια κρότου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.