Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Π. Παπαδόπουλος: "Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;"


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών. Οι μνημονιακοί συνέταιροι Βενιζέλος – Σαμαράς βλέπουν καθημερινά τα σχέδιά τους να αποτυγχάνουν. Η δυναμική της πολιτικής ανατροπής καταγράφεται παντού και ιδιαίτερα στον καθημαγμένο τόπο μας, την Αιτωλ/νία, ένα από τα προπύργια του δικομματισμού (εκλογές 2009: ΠΑΣΟΚ 49,50%, Ν.Δ. 36%). 
Η κινδυνολογία του χάους και της ακυβερνησίας, επιστρέφεται από τους πολίτες ως απαράδεκτη κυρίως σε εκείνους που στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και στην επίκληση του κινδύνου της χρεοκοπίας, εκτοξεύουν την ανεργία, πετσοκόβουν το εισόδημα και οδηγούν τη νέα γενιά στην απόγνωση και την φυγή. Όλοι οι εγχώριοι υπεργολάβοι των τροϊκανών ουσιαστικά επιχειρούν να καταργήσουν την λαϊκή ψήφο. 
Όμως ποια πολιτική σταθερότητα άραγε μπορεί να υπάρξει, όταν οδηγούμαστε σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα; Ακούστε λοιπόν ποιοι κινδυνολογούν: αυτοί που δημιούργησαν το χάος και είναι έτοιμοι να προκαλέσουν μετεκλογικά τεχνητή ακυβερνησία. Όμως σίγουρα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και αυτός ακούει στο όνομα της λαϊκής ψήφου – επιταγής για την ενότητα της Αριστεράς και την κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο την Αριστερά!
ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, γιατί:



1. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση υποτέλειας.
2. Η Αριστερά όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στους πολίτες, δεν άφησε κανέναν μόνο του στην κρίση και ήταν ασπίδα προστασίας στον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε η κοινωνία από τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού.
3. Η πρότασή μας για εκλογική συνεργασία της Αριστεράς είναι στρατηγική επιλογή, δεν είναι “τεχνικό” ζήτημα και το έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία.
4. Λέμε ξεκάθαρα ότι το ταμείο του κράτους δεν θα πάει στο εξωτερικό, δεν θα γίνουμε αποικία της ευρωζώνης, αλλά πρώτα θα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά οι τοκογλύφοι.
5. Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε διαφορετικοί και έχουμε προγραμματική κυβερνητική πρόταση.
6. Είμαστε πάντοτε μπροστά στην προάσπιση του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η εργασία, πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
7. Έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Να θυμίσουμε ότι οι ακροδεξιοί έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά κανάλια τόσα χρόνια και όχι η Αριστερά.
8. Μια ισχυρή Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αλλάξει την πολιτική ατζέντα και την ασκούμενη πολιτική σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.
9. Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατήσαμε σε όλα τα κινήματα πόλης, στις πλατείες και στους δρόμους ενάντια σε κάθε λογής χαράτσια.
10. Τέλος πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι ή θα έχουμε μνημονιακή κυβέρνηση ή ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με επίκεντρο την Αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Και επειδή στις 6 Μαΐου η εκκλησία μας γιορτάζει το θαύμα του παραλύτου που σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι του, ήρθε η ώρα να πούμε στους κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλο ότι θαύματα πλέον δεν γίνονται. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.