Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου διαψεύδει τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τα πεντάμηνα


Με ανακοίνωσή του ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου αντικρούει τις καταγγελίες της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας (διαβάστε εδώ) σχετικά με τις διαδικασίες για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στα προγράμματα πεντάμηνης εργασίας στους δήμους Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας επισημαίνοντας ότι ήδη υπάρχει από το ΑΣΕΠ ρητή εντολή για αναστολή της διαδικασίας επιλογής από την 23η Απριλίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σχετικά με τη δήθεν καταγγελία της ΝΕ Σύριζα αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί στους Δήμους Μεσολογγίου , Ξηρομέρου και Ακτίου – Βόνιτσας της οποίας Δικαιούχος είναι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου υπογραμμίζουμε τα παρακάτω :
Χθες το απόγευμα γίναμε θεατές μιας ανεπανάληπτης φαρσοκωμωδίας από το κόμμα της αριστεράς! Συγκεκριμένα αναρτήθηκε  ανακοίνωση στο blog messolonghi News από την Ν.Ε. του Σύριζα ότι υπάρχουν μεθοδευμένες ενέργειες και ύπουλες πρακτικές περί της  διαδικασίας επιλογής και πρόσληψης των  ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας .  Μας κατηγορούν για προεκλογικά παιχνίδια και « συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» , την στιγμή που ίδιοι στην προσπάθειά τους να υφαρπάξουν  τη ψήφο των πολιτών δεν διστάζουν να λαϊκίσουν και να προσπαθήσουν να αποδείξουν στους εργαζόμενους ότι είναι ΔΗΘΕΝ οι σωτήρες τους. 



Δυστυχώς γι' αυτούς όμως ο εμπορικός σύλλογος σεβόμενος  τον άνεργο και κυρίως το  δικαίωμά του στην ισότιμη πρόσβαση εργασίας , τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες καθ΄υπόδειξην και εντολών του ΑΣΕΠ που ελέγχει και την όλη διαδικασία.
Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στους κυρίους του Σύριζα ότι ο ΑΣΕΠ από την 23-4-2012 έχει ενημερώσει όλους τους Δικαιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος περί αναστολής της διαδικασίας επιλογής και προσλήψεων των ωφελουμένων . Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος αλλά και η ΑΝΑΙΤ ΑΕ που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της όλης διαδικασίας έγκαιρα και υπεύθυνα ανάρτησε  στα δύο site ( esmes.gr και anait.gr ) και ενημέρωσε σχετικά τα αρμόδια ΚΕΠ της περιοχής , με σχετική ανακοίνωση περί αναστολής της διαδικασίας επιλογής προσωπικού, λόγω των επικείμενων εκλογών, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν ιδία γνώση για την εξέλιξη της διαδικασίας . 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι πολιτικοί καιροσκόποι της περιοχής μας αντί να επικροτήσουν ενέργειες που προάγουν την βελτίωση της κοινωνικής συνοχής και προσφέρουν ανακούφιση , έστω και προσωρινή , στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  που ζει η χώρα μας βασισμένοι σε προσωπικά κομματικά συμφέροντα γίνονται τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Πλανώνται πλάνην οικτράν…


Υ.Γ. Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι δυο πράγματα είναι ατέλειωτα στο κόσμο, το πρώτο ήταν το σύμπαν και το δεύτερο η ανθρώπινη βλακεία . Για άλλη μια φόρα ο λαμπρός αυτός επιστήμονας επιβεβαιώνεται πλήρως."