Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Έπιασαν λαθρομετανάστες στον κόμβο της Αγριλιάς


Συνελήφθησαν προχθές (28-4-2012) αργά το απόγευμα, από Αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Ιράκ,  Ιράν και Αλβανίας, ηλικίας 27, 34 και 30 ετών αντίστοιχα σε βάρος των  οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας η οποία  σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την  Ελλάδα στην Ιταλία.
Επίσης συνελήφθησαν, στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης, τριάντα   συνολικά παράνομοι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων οι οποίοι δεν  κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη Χώρα μας.



Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και της Τροχαίας  Μεσολογγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν χθες  (28-4-2012) το απόγευμα, στο κόμβο Αγριλιας της Εθνικής Οδού Αντιρρίου  – Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο  27χρονος Ιρακινός και επέβαινε ως συνοδηγός ο 34χρονος Ιρανός. Στη θέα  των αστυνομικών, οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς μέσω κινητού  τηλεφώνου να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική κλήση ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο  συνολικά κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim.
Μετά την πάροδο λίγων λεπτών από το σημείο διήλθε ένα Ι.Χ. Φορτηγο  αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος Αλβανός. Σε έλεγχο που  πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί στο πίσω μέρος του οχήματος βρήκαν  τριάντα συνολικά παράνομους μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων οι οποίοι  στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.
Σε έρευνα που ακολουθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο  κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενεργησε το Τμήμα  Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες ενεργούσαν ως  εγκληματική ομάδα η οποία μετέφερε παράνομους μετανάστες από την  Ελλάδα στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους καθότι οι  επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα λειτουργούσαν ως προπομποί οι οποίοι  καθόριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθουσαν, επιτηρώντας παράλληλα τη  διαδρομή για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Για τη μεταφορά από την Ελλάδα στην Ιταλία ο κάθε αλλοδαπός είχε  καταβάλλει στους τρεις διακινητές το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των τριών αλλοδαπών προέκυψε ότι σε βάρος  του 27χρονου Ιρακινού έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί από τον κ.  Ανακριτή Ιωαννίνων καθότι είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από έξι μήνες  περίπου για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών.
Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου.