Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Με.... βαριοπούλες πήραν 240 χιλιάδες ευρω!


Όχι όπλα, αλλά... βαριοπούλες χρησιμοποίησαν οι δυο άγνωστοι που στις 14:38 το μεσημέρι, σύμφωνα με την Αστυνομία,  εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Παναγοπουλου (σιντριβάνι) , σπάζοντας την είσοδο, που είχε απλό και όχι ενισχυμένο τζάμι, παίρνοντας 240 χιλιάδες ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν ψύχραιμοι, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και τρίτου ατόμου.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απέσπασαν οι δυό δράστες που φορούσαν κράνη το σημαντικό αυτό ποσό, που προορίζονταν για το ΑΤΜ της τράπεζας.  Η λεία τους υπολογίζεται σε 240 χιλιάδες ευρώ.
Ολα έγιναν στις 2:38 το μεσημέρι, ενώ η Τράπεζα δεν είχε πελάτες και οι υπάλληλοι είχαν τοποθετήσει πάνω στο τραπέζι τις κασέτες με τα χρήματα, ώστε να εφοδιάσουν το ΑΤΜ, ενόψει Σαββατοκύριακου. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού και έσπασαν την είσοδο με βαριοπούλες. Αυτό έγινε πολύ εύκολα και η τζαμαρία θρυμματίστηκε αμέσως αφού δεν ήταν ενισχυμένη αλλά απλή!


Χωρίς να απειλησουν κανέναν, εισήλθαν στην τράπεζα και πήγαν αμέσως στο τραπέζι με τις κασέτες, απ'όπου και αφαίρεσαν τα χρήματα. Επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στη μηχανή και με χαμηλή ταχύτητα διέσχισαν αντίθετα την Δεληγιώργη, έστριψαν προς Μακρή και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο εκείνο μάλιστα βρίσκονταν ανακριτικό όχημα της τροχαίας, οι αστυνομικοί όμως μάλλον δεν αντελήφθησαν κάτι.
Ουσιαστικά, ούτε για ληστεία μπορούμε να μιλήσουμε, αλλά μάλλον για κλοπή, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα, ενώ δεν απειλήθηκε κανείς...
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες εν μέσω κακοκαιρίας, ενώ δεν αποκλείει την εμπλοκή και τρίτου προσώπου, που παρακολουθούσε τις κινήσεις των υπαλλήλων και περίμενε την κατάλληλη στιγμή, για να ειδοποιήσει τους συνεργούς του.
Αναδημοσίευση από το AgrinioPress