Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι χθες ο Απ. Κατσιφάρας

Συνάντηση με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του είχε χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, στο «Παπαστράτειο», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας επισκέφτηκε και το Μεσολόγγι, όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις για τη μάχη της 7ης Νοέμβρη με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνάντηση, στο Αγρίνιο στην οποία συμμετείχε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος, ο κ. Κατσιφάρας είχε την ευκαιρία να περιγράψει τις βασικές θέσεις και αρχές του συνδυασμού του και να συζητήσει με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα αλλά και στις προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας.



Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στη βάση της περιφερειακής συνείδησης και της συνέργιας μεταξύ των τριών νομών, έχει όλα τα εφόδια να επιταχύνει τον αναπτυξιακό της βηματισμό και να βελτιώσει τους δείκτες της. «Χρειάζεται σχέδιο, όραμα αλλά και επίγνωση των δυσκολιών», είπε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι οι πόροι και οι αρμοδιότητες που συνοδεύουν την θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αποτελούν μια καλή βάση ώστε ο νέος θεσμός να μεταβληθεί σε πραγματικό φορέα ανάπτυξης και γεφύρωσης των ανισοτήτων. «Όμως, εμείς δεν επαναπαυόμαστε σε αυτά. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα αποκτήσει ισχυρή διεκδικητική φωνή και πολιτική παρέμβαση ώστε να αυξηθούν οι ευκαιρίες για τους άνεργους, για τους αγρότες, για τους νέους επιστήμονες, για όλους εκείνους που σήμερα αναζητούν διέξοδο».
Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, επίσης, ότι η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει και θα ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, με σεβασμό στον φυσικό μας πλούτο, με απόλυτη διαφάνεια και με όρους που θα εγγυώνται την δημιουργία αλλά και την διατήρηση νέων θέσεων εργασίας. «Στο κέντρο της πολιτικής μας βρίσκεται ο άνθρωπος και οι σύγχρονες ανάγκες του. Με την λογοδοσία, με τον δημοκρατικό προγραμματισμό, με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη και την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και, φυσικά, με το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο θεσπίζεται ένα εξ ολοκλήρου νέο περιβάλλον όπου ο πολίτης θα συναποφασίζει, θα συμμετέχει και θα ελέγχει τις πράξεις της διοίκησης», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.
 Ανάλογη συνάντηση με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Ηλείας είχε ο κ. Κατσιφάρας στον Πύργο.