Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επιστημονική ημερίδα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10:30πμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Α.Δ. Ακαρνανίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων. Η Ενδο-οικογενειακή Βία και η Παραβατικότητα των Ανηλίκων. Μορφές Επιθετικότητας Εφήβων – Παιδιών στην Οικογένεια και στην Κοινωνική Διαντίδραση »
Για το θέμα εισηγήσεις θα γίνουν από τους:
1. Μαστάκα Ευάγγελο, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
2. Δρ. Σήφη Κουράκη, Παιδοψυχολόγο – Νευροψυχολόγο (Ph.D) Ψυχολόγο (Β. Sc.) , Παιδαγωγό (Β. Sc.)μ  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιμορφωτή Παιδαγωγικού  Ινστιτούτου Αθηνώνμ Πραγματογνώμωνα  Εισαγγελιών Πρωτοδικών  Μεσολογγίου-Αγρινίου και Διδάσκωντα  Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.



3. Τσακώνα Ιωάννα Υπαστυνόμο Α΄, Ψυχολόγο, ειδικευμένη (MSC) στην Ιατρική Ψυχολογία και τη Συνθετική Ψυχοθεραπεία.
4. Γροσδάνη Χαρά, Κοινωνική Λειτουργό από τη Μ.Κ.Ο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
5. Χρύσα  Μπλάγκα, Κλινική Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια  Ομάδας- Ζεύγους-Οικογένειας (Παν/μιο  Montpellier  ΙΙΙ- Γαλλίας)
6. Ντζιμάνη Φώτιο, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, Διαπραγματευτή Ελληνικής Αστυνομίας.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σε αυστηρά προκαθορισμένο ενδο-υπηρεσιακό περιβάλλον, (όσον αφορά τους προσκεκλημένους και τη συμμετοχή) και έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι Αστυνομικοί για το  νομοθετικό πλαίσιο, τους πιθανούς κανόνες εμπλοκής, την νευροψυχολογική διάσταση του θέματος αλλά και την γενικότερη  κοινωνική προέκτασή του.
«Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των Αστυνομικών όλων των βαθμών που τυχόν θα κληθούν να διαχειριστούν παρόμοιες καταστάσεις κρίσεων και κινδύνων.
Αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή είναι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.
Εκτιμούμε ότι, ως θέμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και η ενημέρωση θα συμβάλει ουσιαστικά και συνολικά στη σωστή αξιολόγηση, από τους ένστολους αρχικά, και εν συνεχεία στη κατά το δυνατόν ορθή  επέμβαση των αρμοδίων.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι θα γίνει ειδική αναφορά για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση. Από τους ομιλητές θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα πιθανά ερωτήματα μας.» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.