Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στο Μεσολόγγι παρουσιάζει ο Απ. Κατσιφάρας τη διακήρυξη του συνδυασμού του



Την δήλωση υποψηφιότητας του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κατέθεσε σήμερα  το πρωί στο Πρωτοδικείο Πατρών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου» και, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του συνδυασμού Ζώη Μαρίνου, ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν αυστηρά το πρόγραμμα του συνδυασμού. «Ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Αρχαία Ολυμπία και στοχεύει στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδος, της Περιφέρειας με το χαμηλότερο ΑΕΠ στην χώρα. Ένα πρόγραμμα που με ρεαλισμό και γνώση των συνθηκών και των αναγκών, δημιουργεί προϋποθέσεις για την αναδημιουργία της Δυτικής Ελλάδος, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον φυσικό μας πλούτο και με σταθερό προσανατολισμό την έγνοια μας για τους ανέργους, για τα ασθενέστερα στρώματα, για όσους έχουν ανάγκη κοινωνικής υποστήριξης και προστασίας».
Και ο Εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού πρόσθεσε: «Ο θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έρχεται να δώσει οξυγόνο, να δώσει ανάσα στην περιφερειακή Ελλάδα και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανάπτυξης και δημιουργίας ευκαιριών, με την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων και στην βάση της αρχής της περιφερειακής συνείδησης, της συνεργασίας και συνέργειας των τριών νομών που συγκροτούν την Περιφέρεια. Να γεφυρώσουμε τις ανισότητες, να στηρίξουμε τους ανέργους, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους έχουν κοινωνικές ανάγκες».

Στο Μεσολόγγι η παρουσίαση της διακήρυξης του Απ. Κατσιφάρα
Ο κ. Κατσιφάρας αύριο  Δευτέρα, το απόγευμα, θα παρουσιάσει στο Μεσολόγγι («Τρικούπειο», 7.30 μ.μ.) την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του. Πρόκειται για ένα δεσμευτικό πλαίσιο θέσεων και αρχών που περιγράφει την πολιτική φιλοσοφία του συνδυασμού και τις προτεραιότητες του.
«Επιλέγουμε το Μεσολόγγι για την παρουσίαση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, την πόλη – σύμβολο του αγώνα για την εθνική μας ανεξαρτησία, την πόλη που φέρει ένα βαρύ ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο. Και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της χειραφέτησης των τοπικών κοινωνιών, της αναζωογόνησης της Περιφέρειας μας», είπε ο κ. Κατσιφάρας.