Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Γ. Παπαναστασίου

Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα των πρώτων δεκαεπτά (17) υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου

Πρόκειται για υποψήφιους από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία που συνδυάζουν τη νιότη με την εμπειρία και την επαγγελματική καταξίωση με το μεράκι για προσφορά στον τόπο τους. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν άλλες ανακοινώσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους του συνδυασμού.





--- ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ---

Γιώργος Δρακούλης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας. Το 2010 εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Πτυχιούχος τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και πρώην στέλεχος τουΟ.Τ.Ε. Διετέλεσε Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου «Καραμανδανείου» παίδων Πατρών από 2008 – 2010 και γ.γ. της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Αχαΐας. Επί σειρά ετών εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, μέχρι και σήμερα

Κώστας Κυριακόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά και ασχολείται με οικοδομικές επιχειρήσεις. Είναι Διαμερισματικός Σύμβουλος Νοτίου Διαμερίσματος Πατρών, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Δήμου Μεσσάτιδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Αριστείδης Μπουχάγερ
Εφοριακός υπάλληλος, Πρωτοψάλτης Βυζαντινής Μουσικής και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, τα τελευταία 8 χρόνια.

Γεώργιος Νταβρής
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1956. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως χειριστής πολεμικών αεροσκαφών και ως εκπαιδευτής πτήσεων, ενώ υπήρξε Ακόλουθος Άμυνας στη Συρία και τον Λίβανο και Διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής στην Ανδραβίδα. Υπήρξε Βοηθός Επιτελάρχου στο Στρατηγείο Σμύρνης του ΝΑΤΟ και Υπαρχηγός στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Αποστρατεύτηκε το 2007 ως Επίτιμος Υπαρχηγός ΑΤΑ με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου και έχει τρία παιδιά.

Νίκος Πυλαρινός
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Δομικών Έργων Υποδομής, υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έχει ασχοληθεί με τη σύνταξη μελετών και την επίβλεψη έργων του Νομού Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Υπήρξε Γραμματέας Επιτροπής Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Νομού Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Περιφερειακού Αθλητικού Κέντρου (Π.Ε.Α.Κ.). Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών στη Νοτιοδυτική Ελλάδα και Πρόεδρος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της ΝΟ.Δ.Ε. Νομού Αχαΐας.

Δημήτρης Πυργάκης
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1975. Πτυχιούχος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και με Μεταπτυχιακό στις Γεωεπιστήμες και το Περιβάλλον. Έχει εργαστεί ως γεωλόγος - μηχανικός κατασκευής σηράγγων στο μετρό Αττικής και από το 2007 έως το 2009 στο πρόγραμμα «Θησέας» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής γεωλόγος – περιβαλλοντολόγος. Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και ταμίας του φιλοδασικού συλλόγου Πυργακίου Αιγιαλείας.

Νίκος Σταθακόπουλος
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1958. Είναι πτυχιούχος Δομικών Έργων και Χημικών και υπάλληλος της ΔΕΚΕ Πατρών (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος). Είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, εκλεγμένος από το 2002. Το 1988 εκλέχτηκε Πρόεδρος των Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ Ν. Αχαΐας, θέση που διατήρησε μέχρι το 1995, ενώ από το 1997 έως το 2002 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΔΥ ΚΔΕ). Από το 2007 έως το 2010 υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Σπαστικών Παιδιών Πάτρας.

Ελένη Στεφανοπούλου
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι έγγαμη με μία κόρη. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ιδιωτική υπάλληλος και υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών. Ενεργό μέλος Γυναικείων Οργανώσεων και μέλος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, καθώς και εθελοντικό στέλεχος  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Γεώργιος Τσενές
Γεννήθηκε και κατοικεί στα Καλάβρυτα, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον  τομέα του τουρισμού. Είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, τ. Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων και τ. Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ο.Ε.Κ.

Γιάννης Χρονόπουλος
Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και κατοικεί στην Πάτρα από το 1979. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπηρετεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας ως προϊστάμενος. Έχει εκλεγεί Διαμερισματικός Σύμβουλος Πατρών επί τρεις 4ετίες και υπήρξε Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου (τμ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων)



--- ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ---

Λάμπρος Δημητρογιάννης
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1983 και είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο και έχει τιμηθεί για την εθελοντική του προσφορά. Ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και εκπροσώπησε τους φοιτητές σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας (2006-2010) και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Γιώργος Πλούμης
Γεννήθηκε το 1970 στη Ναύπακτο και είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως υποδιευθυντής στο υποκατάστημα της Eurobank στο Ρίο. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Θεόδωρος Ρούτσης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Φυτείες Ξηρομέρου. Εργάστηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για 10 χρόνια ενώ σήμερα εργάζεται ως δικαστικός  υπάλληλος στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυτειών, Πρόεδρος του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Δήμου Φυτειών, αλλά και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαρνανικός» του Δήμου Φυτειών.

Παναγιώτης Στούπας
Γεννήθηκε στην Κατούνα Ξηρομέρου το 1975 και κατοικεί στο Αγρίνιο. Εργάζεται ως Γεωπόνος και είναι έγγαμος.

Θεόδωρος (Λάκης) Τασολάμπρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μεγάλη Χώρα Νεάπολης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Σπούδασε Εργοδηγός Δομικών Έργων και εργάζεται ως προϊστάμενος στο Τ.Ο.Ε.Β Πεδιάδος Αγρινίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης και Πρόεδρος  Α.Ο. Δάφνης Μεγάλης  χώρας. Μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος  στον Δήμο Νεάπολης.

Νεκτάριος Φαρμάκης
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι ενεργός δικηγόρος, μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία έξι χρόνια. Διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ  της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη