Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία μας»


Με γραπτή του δήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία για το νέο διευρυμένο δήμο» καταγγέλλει για ασύστολη ψευδολογία τόσο συνυποψήφιους του, δημάρχους όσο και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
Αφορμή για τη δήλωση αποτέλεσαν τοποθετήσεις και απόψεις για την οικονομική κατάσταση του δήμου, αλλά και διάφορα άλλα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου δημάρχου.
«Με ασύστολα ψεύδη, υποψήφιοι δήμαρχοι και μερίδα του τοπικού τύπου προσπαθούν να πλήξουν την υποψηφιότητά μας και να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία του συνδυασμού μας.
Καταγγέλλω και διαψεύδω κατηγορηματικά, τις τοποθετήσεις ότι στη θητεία μας δημιουργήθηκε οικονομικό άνοιγμα που ξεπερνά τα 6 εκ. €, καθώς αυτό το νούμερο δεν προκύπτει από κανένα οικονομικό στοιχείο του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, για τις οικονομικές χρήσεις της θητείας μας.



Καταγγέλλω και διαψεύδω κατηγορηματικά μια σειρά ψευδών και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων, με τη μορφή ανώνυμων σχολίων, καταγγελιών, πληροφοριών κλπ. σχετικά με την προεκλογική μας εκστρατεία «περί εκβιασμών, απειλών, αποχωρήσεων κλπ.»
Καταγγέλλω και διαψεύδω κατηγορηματικά τις αναφορές «ότι η δημοτική μας αρχή έβαλε προσκόμματα στη λειτουργία της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας», αφού καμιά απολύτως βοήθεια δεν μας ζητήθηκε.
Καταγγέλλω τις προσπάθειες καπήλευσης δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλήφτηκαν στη θητεία μας στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου. (Leader Αλιείας, Μουσείο Άλατος κ.α.).
Μας προκαλεί επίσης απορία και ερωτηματικά, το γεγονός ότι υποψήφιοι δήμαρχοι υποστηρίζουν «ότι για το συμφέρον του δήμου θα αξιοποιήσουν για οικονομικό όφελος τη δημοτική περιουσία» ή  «ότι ο δήμος έχει εκτάσεις στις οποίες μπορεί να γίνουν ξενοδοχεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες και αδρανεί» ή ότι «η περιοχή δεν διαθέτει ξενοδοχεία».
Και μας προκαλεί απορία,  για το γεγονός ότι τόσο ο δήμος Μεσολογγίου όσο και οι δήμοι Αιτωλικού και Οινιάδων έχουν, στην κυριότητά τους, ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα γης και μόνο, τα οποία όμως δεν μπορούν  να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς αυτούς.
Παράλληλα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι η πόλη του Μεσολογγίου διαθέτει περισσότερες των 550 ξενοδοχειακών κλινών, όταν το Αγρίνιο διαθέτει περίπου 350 και η Ναύπακτος, 400. Δηλαδή, στην πρεμούρα τους για ψηφοθηρία, δεν διστάζουν να πλήξουν το γενικό συμφέρον της πόλης, αφού δημόσια υποστηρίζουν ότι το Μεσολόγγι δεν διαθέτει ξενοδοχεία….
Επίσης γίνεται λόγος «για σχέδια πόλης, χρήσεις γης» κλπ. Ακόμη και γι’ αυτές τις δράσεις, αυτοί  που θέλουν να διεκδικήσουν την ψήφο των συνδημοτών μας σκόπιμα αποσιωπούν το γεγονός ότι  εμείς είμαστε αυτοί που βγάζουμε από την ομηρία εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης, με τις εντάξεις και τις τροποποιήσεις στο σχέδιο πόλης του Μεσολογγίου.
Εμείς  είμαστε αυτοί που επιλύουμε, ύστερα από 150 χρόνια τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης στην πόλη του Μεσολογγίου, δίνοντας έτσι, αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή.
Το ευτύχημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας και κρίση έχει αλλά κυρίως έχει μνήμη. Και στις 7 του Νοέμβρη θα τους στείλει για πάντα στο χρονοντούλαπο της τοπικής πολιτικής ιστορίας» τονίζει στη  δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.