Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του ΟΧΙ στο Μεσολόγγι


Η φιλαρμονική του δήμου Μεσολογγίου ανοίγει την παρέλαση
Για πρώτη φορά παραστάστες στην παρέλαση ήταν άνδρες της Προεδρικής Φρουράς
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο
Ο ΓΓ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εξέδρα των επισήμων
ανάμεσα στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον διοικητή του 2/39ΣΕ

Με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ΟΧΙ, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος.
Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα εψάλει αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές οργανώσεις στο Μνημείο Πεσόντων.

«Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού στον ιταλικό και γερμανικό φασισμό. Με ομοψυχία και ενότητα ο ελληνικός λαός τότε αντιμετώπισε την φασιστική κατοχή.
Σήμερα ο ελληνικός λαός αντιστέκεται στον παγκόσμιο οικονομικό φασισμό. Πιστεύω ότι και σήμερα ο ελληνικός λαός με ενότητα θα αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στη μαθητιώσα νεολαία και τα στρατευμένα νιάτα μας για την παρουσία τους στην παρέλαση.» δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος μετά το τέλος της χθεσινής παρέλασης στο Μεσολόγγι για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ».