Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη η συγκέντρωση του Γ. Αναγνωστόπουλου στην Αθήνα

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Γ. Αναγνωστόπουλου
από τους ετεροδημότες της Αθήνας



Μήνυμα εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα του δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου το οποίο και σηματοδοτεί τη Νίκη στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη έστειλαν χθες (Κυριακή 24/10) οι ετεροδημότες της Αθήνας με την εντυπωσιακή σε όγκο συμμετοχή τους, στην πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία για το Νέο διευρυμένο δήμο ΙΠ Μεσολογγίου» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.
Πολίτες κάθε ηλικίας που κατάγονται από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και τις Οινιάδες έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση, κατά την οποία ο δήμαρχος Μεσολογγίου παρουσίασε την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού του για τον νέο δήμο.
Στην ομιλία του Γιάννη Αναγνωστόπουλου έδωσαν το παρόν τους και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά και Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής, Δημήτρης Μπέης.
«Πιστεύω ότι αν και ζείτε στην Αθήνα, εσείς είστε αυτοί που «πονάτε» περισσότερο από τον καθένα τον τόπο μας και αγωνιάτε για το μέλλον του.
Γι’ αυτή την αγωνία και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο των Οινιάδων, του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου εργαζόμαστε ώστε ο τόπος μας αυτή η ευλογημένη γωνιά της Ελλάδας με τα μοναδικά πλεονεκτήματα να πάει ακόμη πιο μπροστά» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.




Στην συνέχεια ο δήμαρχος Μεσολογγίου παρουσίασε τους άξονες τις προγραμματικής του πρότασης που στηρίζονται στην ανάδειξη και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που χαρακτηρίζουν το νέο δήμο και τα οποία προκύπτουν από το τρίπτυχο «Ιστορία, Πολιτισμός, Περιβάλλον».
Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέλυσε την πρότασή του για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για:
•             Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου
•             Την ενίσχυση και ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα
•             Την ανακήρυξη του δήμου σε Πάρκο Πολυθεματικού Πολιτισμού
•             Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη των αδυνάτων
•             Τον σχεδιασμό και την κατασκευή έργων υποδομής
•             Την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και των χώρων αναψυχής (παιδικές χαρές, πάρκα κλπ.)
•             Την ανάδειξη και προστασία της λιμνοθάλασσας, του δασικού πλούτου και του φαραγγιού της Κλεισούρας.
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο η βασική αρχή για την υλοποίηση της προγραμματική πρόταση θα είναι η διεκδίκηση αφού όπως υποστήριξε: «Η πολιτική που θα εφαρμόσουμε με τη δική σας εντολή θα στοχεύει στην αποτελεσματικότητα των δράσεων και των πρωτοβουλιών που θα αναληφτούν με απώτερο  στόχο, την ουσιαστική με μακροχρόνιο ορίζοντα ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις.
Πρώτοι ήμασταν εμείς που παρουσιάσαμε την προγραμματική μας πρόταση για το νέο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Μια πρόταση που έτυχε τεράστιας αποδοχής από την τοπική κοινωνία κάτι που σε πρώτη φάση αποδεικνύεται από την ποσοτική και ποιοτική στελέχωση του συνδυασμού μας, αφού εμείς είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο σε όλες τις πόλεις και τις κοινότητες του νέου δήμου με υποψηφίους καταξιωμένους στην τοπική κοινωνία που τους διακρίνει η γνώση και η εμπειρία.
Κύρια και βασική αρχή της προγραμματικής μας πρότασης του στρατηγικού μας σχεδιασμού  είναι η διεκδίκηση.
Διεκδίκηση για την ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου
Διεκδίκηση για την αξιοποίηση της δημόσιας γης, την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των Αλυκών και του επαναπροσδιορισμού των ορίων του δήμου
Διεκδίκηση για βελτίωση της δημόσιας υγείας και ακύρωση των σχεδιασμών για υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και του ΚΥ Αιτωλικού.»
Με την παρουσίαση της προγραμματικής του πρότασης ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων  της θητείας του στο δήμο Μεσολογγίου τονίζοντας: «Την τετραετία που πέρασε στο δήμο Μεσολογγίου έγιναν ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και πρακτικές και κυρίως δώσαμε λύσεις σε πολλά χρόνια προβλήματα της πόλης, ικανοποιώντας καθολικά αιτήματα για το συμφέρον της πόλης.»
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αναγνωστόπουλος αντάλλαξε απόψεις με τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες του για το μέλλον της περιοχής.