Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Β. Μπρούμας: "ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΛΕΥΚΟ! ΨΗΦΟ ΣΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»"

Με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ», Βασίλης Μπρούμας αναφέρεται στους στόχους της προσπάθειάς του.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Μπρούμας τονίζει:
“Οι εκλογές πλησιάζουν και οι τοπικοί δήμοι μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Μαζί με την κεντρικά επιβαλλόμενη φτώχεια και τα άλλα δεινά, το τοπικό – κομματικό σύστημα εξουσίας επιπρόσθετα ξεπουλάει ό.τι μπορεί, λεηλατεί , καταπατάει νόμους, παίρνει δάνεια επί δανείων και μας οδηγεί σε πιο βαθειά χρεοκοπία.


Ο δήμαρχος Μεσολογγίου και ο νομάρχης …Αγρινίου, έχουν  σπεύσει να απεμπολήσουν  μέρος των τοπικών μας δικαιωμάτων, να υποβαθμίσουν  την πρωτεύουσα του νομού σε υποδεέστερη πόλη και σε υποχείριο μηχανισμών και συμφερόντων. Το «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ» έχει συνολική πολιτική θεώρηση, συγκεκριμένες τοπικές προτάσεις διεξόδου.
Πρέπει να αντικρύσουμε και να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή και τους υπευθύνους γι’ αυτή: Τα δύο κόμματα εξουσίας, τους τοπικούς αντιπροσώπους και τα ανδρείκελά τους. Το «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ» είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικά για τις λιγότερο καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον της περιοχής μας.
Πρώτα, επεξεργαζόμενο μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την τοπική κρίση. Ταυτόχρονα, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της αντίστασης στην προδοτική πολιτική των τοπικών αρχών. Εναντίον του καθεστώτος υποτέλειας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Χωρίς μοναχικές πορείες στην καταδίκη και στον αγώνα εναντίον του «τοπικού μνημονίου».
Επεξεργαζόμαστε ήδη πρωτίστως μια στρατηγική ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού της περιοχής μας.
Εφαρμόζουμε στην πράξη την κοινή δράση και τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων. Όταν καίγεται το σπίτι μας δεν μπορούμε να καθόμαστε απλά να συζητάμε και να «άδωμεν»!
Θέλουμε και μπορούμε, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, να δημιουργήσουμε  μια αξιοβίωτη τοπική κοινωνία με πλούτο για όλους και ένα σύνολο πνευματικών και ηθικών αξιών. Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να καταστρέφουν τον τόπο μας και να μας μετατρέψουν σε πειθήνια παραγωγικά – καταναλωτικά δίποδα. Αντιπροσωπεύουμε την ελπίδα, αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει για να μπορέσουμε να υπερβούμε τη σημερινή μιζέρια.
Ψήφο στο «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ»! Ούτε αποχή, ούτε λευκό. Μετά την απαλλαγή της ευρύτερης περιοχής από την προδοτική νομαρχιακή αρχή, πλησιάζει η ώρα της απαλλαγής του Μεσολογγίου και από την πιο καταστροφική και μισητή δημοτική αρχή που πέρασε από αυτή την πόλη.
Δηλώνουμε ότι  θα αντισταθούμε σθεναρά στη μετάλλαξη του δήμου μας, δεν θα γίνουμε όργανα εφαρμογής της ακραίας αντιλαϊκής και επιθετικής πολιτικής της κυβέρνησης. Λέμε βροντερό «όχι» στα τοπικά φερέφωνά της, Σύμμαχοί μας είναι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του νέου δήμου μας.
Εκεί αναζητούμε τους συμμάχους μας, όχι στα απαξιωμένα κόμματα, στους μηχανισμούς τους και στους ιδιοτελείς  υπηρέτες τους. Εμείς, επιπρόσθετα, έχοντας βαθειά επίγνωση της πραγματικότητας, δεν πρόκειται να πέσουμε σε κανενός είδους κατάθλιψη. Οργή μάς προκαλούν τα έργα, οι ημέρες, ο βίος και η πολιτεία όσων ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση .
Πάθος για αγώνα με στόχο την άμεση ανατροπή προσώπων και καταστάσεων. Όσοι στοιχημάτιζαν στη μη κάθοδό μας στις εκλογές θα εκπλαγούν από την αποτίμηση  της όλης πολιτικής, οργανωτικής, αγωνιστικής και εκλογικής δραστηριότητάς μας, από τα αποτελέσματα.
Δίνουμε τη μάχη με εξαιρετικές οικονομικές  θυσίες. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς, όλοι οι ελεύθεροι δημότες,  τα πάντα για τον τόπο μας. ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΛΕΥΚΟ! ΨΗΦΟ ΣΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ».