Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το ΟΧΙ

Παρουσία του ΓΓ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσου Αποστολόπουλου θα κορυφωθούν αύριο στο Μεσολόγγι, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα με ομιλίες σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με καταθέσεις στεφάνων από μαθητές.
Στο Αγρίνιο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης.
Το αυριανό πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:




Ώρα: 08:00 πμ. ― Επίσημη 'Eπαρση της Σημαίας στην Kεντρική Πλατεία της Πόλης Μεσολογγίου  (Δημαρχείο, Λέσχη Αξιωματικών).
Ώρα: 08:15 πμ. ― H Φιλαρμονική θα περιέλθει  τους Κεντρικούς Δρόμους της Πόλεως και θα εκτελεί θριαμβευτικά Θούρια και Εμβατήρια.
Ώρα: 10:00 πμ.― Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Λαό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Kοσμά.
Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από  την κ. Καραπάνου Ιωάννα, Εκπαιδευτικό Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας.
Ώρα: 11.15 πμ. ― Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο) και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα γίνει προσκλητήριο Πεσόντων Μεσολογγιτών κατά τον Eλληνο-Ιταλικό πόλεμο και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Ώρα: 11.30 πμ. ― Παρέλαση στη Πλατεία Κένεντι, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών, μαθητριών, Προσκόπων, Οδηγών και τμήματος Ε.Ε.Σ. (τμήματος Μεσολογγίου), του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.
Ώρα: 17:30 μ.μ. - Επίσημη υποστολή της Σημαίας στην Kεντρική Πλατεία.