Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται στο Μεσολόγγι ο κύκλος σεμιναρίων για τον Αυτισμό

Την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, το πέμπτο Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH,  που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κκ. Κοσμά,  που πραγματοποίησε τον Αγιασμό για την έναρξή του.



 Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, κήρυξε την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την εισηγήτρια και φίλη του Οργανισμού, κα Βάγια Παπαγεωργίου, για τη δυνατότητα που δίνει σε όλους όσους συμμετέχουν να εκπαιδευτούν πάνω σε μια σοβαρή διαταραχή, όπως είναι ο αυτισμός καθώς και για την θερμή ανταπόκριση και συνεργασία που έχει με τον Οργανισμό. Ευχαρίστησε, επίσης, και τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης και αυτού του Σεμιναρίου, του 5ου κατά σειρά μέσα σε δύο χρόνια, τον κ. Βασίλη Σταμάτη, Ψυχολόγο M.Sc.- συνεργάτη του Οργανισμού και τον κ. Μιχάλη Ραυτόπουλο για την γραμματειακή υποστήριξη που παρέχει ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το Σεμινάριο. Μίλησε για την διακονία που καλούμαστε όλοι μας να παρέχουμε, ιδίως σε αυτές τις δύσκολές εποχές που ζούμε, πολύ δε περισσότερο οι άνθρωποι της υγείας και της εκπαίδευσης που ασχολούνται και δραστηριοποιούνται στους ευαίσθητους και σημαντικούς χώρους της ειδικής αγωγής. Τόνισε, επίσης, τη σημασία για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση όλων όσων εργάζονται στον χώρο της ειδικής αγωγής και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να παρέχουν απλόχερα τις γνώσεις τους με αγάπη και ζεστασιά προς τον συμπάσχοντα συνάνθρωπό μας και ευχήθηκε καλή ευόδωση του έργου του Σεμιναρίου.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εξήντα επιστήμονες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί κ.λ.π.) καθώς και γονείς παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνος οργάνωσης του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλης Σταμάτης, Ψυχολόγος  M.Sc. – Νοσηλευτής, Συνεργάτης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού « Άγιος Λουκάς Κριμαίας».
 Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών, που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 24959  ή να ενημερώνεστε από την νέα Ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://www.opy-agiosloukaskrimaias.org.gr