Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινίασε ο Νίκος Μουρκούσης


Ανακοινώθηκαν και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών, απ’ όλα τα μέρη του νέου Δήμου, έγιναν χθες στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα», του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Μουρκούση.
Φανερά συγκινημένος ο Ν. Μουρκούσης από την πληθωρική συμμετοχή του κόσμου, στη σύντομη ομιλία του, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του την επομένη των εκλογών και στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σαν δήμαρχος. Όπως επεσήμανε, λεπτομέρειες του προγράμματός του θα αναλύσει στην κεντρική του ομιλία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο δράσης για την θητεία του.



Περιληπτικά, όπως τόνισε ο Ν. Μουρκούσης, το μεγαλύτερο στοίχημα σε αυτή την αναμέτρηση είναι να μην υπάρξει αποχή, αλλά οι πολίτες να επιλέξουν ποιόν θέλουν να διαχειριστεί το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Τόνισε δε πως προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα του δημότη, αφού όπως είπε ακόμη δεν καταφέραμε σαν κοινωνία να λύσουμε βασικά ζητήματα όπως η καθαριότητα και η ανακύκλωση των σκουπιδιών, το υγιεινό πόσιμο νερό, πρόσβαση παντού με ασφαλείς δρόμους, αποχέτευση με βιολογικούς καθαρισμούς, αστυνόμευση, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης οχημάτων, κ.λ.π.
Σημαντικό σημείο της ομιλίας του αποτέλεσε η αναφορά στην ουσιαστική συνένωση των τοπικών κοινωνιών των τριών πρώην δήμων, με ίση μεταχείριση και ίδιες υπηρεσίες προς όλους τους δημότες καθώς και πλήρη λειτουργία όλων των πρώην κοινοτικών καταστημάτων, σε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση με τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε κανείς να μην νοιώθει παραμελημένος ή μακριά από το Μεσολόγγι.
Μίλησε επίσης για αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του ρόλου των Δημοτικών Συμβούλων ενώ αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στον τουριστικό τομέα, για την έλευση 30.000 επισκεπτών ετησίως σε πρώτη φάση στην περιοχή μας, με αιχμή τα ιαματικά λουτρά που θα αξιοποιηθούν με αυτοχρηματοδότηση χωρίς επιβάρυνση των δημοτών και την λειτουργία της Ακαδημίας Ελευθερίας, με παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου Χατζηκώστα, που θα δώσει νέα παγκόσμια ακτινοβολία στο Μεσολόγγι.
Τέλος, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας για να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας, στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα Leader Αλιείας για Μεσολόγγι και Αιτωλικό και στην ενδογενή ανάπτυξη που θα προέλθει από την αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων μας σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, με μεταποίηση των προϊόντων και την αύξηση της παραγωγής και της προστιθέμενης αξίας της.
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στην διεκδίκηση της διαχείρισης της λιμνοθάλασσας, αφού είναι απαράδεκτο όπως είπε να την διαχειρίζεται η Πάτρα! Δήλωσε δε δυναμικό παρόν ενάντια σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των Αλυκών και οικοπέδων φιλέτων της περιοχής Μεσολογγίου.

Και νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
Με νέα  πρόσωπα εμπλουτίσθηκε το ψηφοδέλτιο του Δημοτικού Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Μουρκούση.
Λίγες μόλις μέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων, ο συνδυασμός προχωρά ολοταχώς στην ολοκλήρωσή του,  ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μουρκούση: «θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.»
Οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Μπούρος Δημήτριος του Παναγιώτη – π.Προϊστ. Μηχ. Εξοπλ. Νομαρχίας
Ζαϊμη Χρύσα του Αχιλλέα
Παλιάτσας Κων/νος του Δημητρίου – Επιχειρηματίας
Σαλμάς Μιχαήλ του Παντελή – Ηλεκτρολόγος
Φακιολάς Σπύρος του Σταμάτη - Επιχειρηματίας
Διαμαντόπουλος Ηρακλής του Βασιλείου – Αστυνομικός
Σωτηρίου Σταυρούλα του Κων/νου
Ντέκας Κων/νος του Δημητρίου
Γιαννακόπουλος Ιωάννης του Χρήστου – Τεχνολόγος Γεωπόνος
Δημητρούκα Μαρία του Δημητρίου – Ασφαλίστρια
Βλάχου Χαρίκλεια του Βασιλείου
Παπαγεωργίου Ιωάννης του Αντωνίου

ΑΙΤΩΛΙΚΟ
Σώκος Δημήτριος του Ιωάννη – Επιχειρηματίας
Κοντομήτσου-Κούρου Μαρία
Φραγκούλης Χρήστος του Ιωάννη - Αγρότης
Κουσαρίδας Παναγιώτης του Βασιλείου
Πεσίνης Δημήτριος του Κων/νου
Λύρου-Κοντοδήμα Ελένη

ΟΙΝΙΑΔΕΣ
Ξύστρας Παναγιώτης του Ιωάννη – Αγρότης
Καρατζογιάννης Γρηγόρης – Αγρότης
Παπανικολάου-Αναστασιάδη Νικολέτα
Αγγελόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου
Μιχόπουλος Τριάδης του Γεωργίου – Επιχειρηματίας
Τσάμη-Χαλδούπη Παρασκευή του Μιλτιάδη
Κοτσάλου Βασιλική του Αθανασίου
Κοντοπάνος Κων/νος του Γερασίμου - Αγρότης
Μπλαχούρας Παναγιώτης του Δημητρίου – Πρόεδρος Μάστρο
Μπλαχούρης Γεώργιος του Παναγιώτη - Αγρότης
Κιτσάκης Αργύριος του Δημητρίου – Καθηγητής Πληροφορικής
Ζαπάντη Παρασκευή του Χρήστου – Βοηθ. Μικροβιολόγος