Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο για την κατασκευή κούκλας στο Αγρίνιο

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις  3 το μεσημέρι στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο Μικρό Θέατρο (Κέντρου 26) διοργανώνεται σεμινάριο με αντικείμενο την «Κατασκευή και εμψύχωση γαντοκούκλας».
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δώσει σε ενήλικες την ευκαιρία να εκφραστούν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να παίξουν, αποκτώντας παράλληλα ένα εργαλείο εργασίας στην ενασχόλησή τους με ομάδες παιδιών.
«Κατασκευάζοντας κούκλες και παρασταίνοντας ένα μικρής διάρκειας σενάριο, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο ανακαλύπτουν ένα καταπληκτικό εργαλείο… την κούκλα.
Με οδηγό το κουκλοθέατρο, ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να τα κάνουμε τα ‘πάντα’ παιχνίδι. Εμψυχώνουμε χαρακτήρες… δουλεύουμε την κίνηση, το στήσιμο αλλά και τη φωνή της κούκλας.  Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι: να παίξουμε!» σημειώνεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση για το σεμινάριο.
Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι  η εμψυχώτρια κούκλας και αντικειμένων, Αγγελική Γουναρίδη και ο ηθοποιός, Κωσταντής Μιζάρας. Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησής του, υπογεγραμμένη από τους εισηγητές του σεμιναρίου και τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου.



Το κόστος συμμετοχής είναι 35€ και θα τηρηθεί προεταιραιότητα αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.Η πρόσκληση αφορά κυρίως νηπιαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές ομάδων με παιδιά αλλά και γονείς.
Περισσότερες πληροφορίες στο «ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ» τηλ. Επικοιν. 2641046619