Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Γ. Αναγνωστόπουλος: «Η ψηφοθηρική πρεμούρα του κ. Κατσούλη, τον οδηγεί σε ψεύδη και υπερβολές»

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία για το νέο διευρυμένο δήμο ΙΠ Μεσολογγίου», Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή ανακοίνωση του υπ. Δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη για πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης (διαβάστε εδώ)  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ύστερα από την τοποθέτηση, «…ότι το Μεσολόγγι δεν διαθέτει ξενοδοχεία» σήμερα ο κ. Κατσούλης παρουσιάζει το Μεσολόγγι «ως μια πλημμυρισμένη πόλη», συνεχίζοντας την ψηφοθηρία του…
Στην πρακτική του αυτή, δεν διστάζει να κατηγορήσει τη δημοτική μας αρχή για ολιγωρία στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Σφαγείων και του Αγίου Δημητρίου, όταν στους κατοίκους της περιοχής είναι γνωστό και κοινά παραδεκτό, ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά στην κατεύθυνση αυτή και κυρίως κάναμε έργα που στόχευαν στην εξυπηρέτηση, των πολλών και όχι των αρεστών.



Παρόμοια έργα κατασκευάσαμε και στην περιοχή «Αλμυράκι» επιλύοντας προβλήματα χρόνων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής με την πρώτη ψιχάλα.
Θυμίζω, τις ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς δρόμους της περιοχής και ειδικά στα «Σφαγεία», τις διανοίξεις δρόμων και κυρίως την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων στον Άγιο Δημήτριο, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί. Θυμίζω ότι στη θητεία μας εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για τα έργα υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, κλπ.) στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλης.
Θυμίζω ότι εμείς είμαστε αυτοί που ολοκληρώσαμε την οριοθέτηση του αιγιαλού και παραλίας.
Όλα τα παραπάνω ο κ. Κατσούλης, είτε δεν τα γνωρίζει γιατί προφανώς ήταν απών από τα δημοτικά πράγματα, είτε τα γνωρίζει και η ψηφοθηρική του πρεμούρα είναι αυτή, που τον εμποδίζει να τα αναγνωρίσει και έτσι καταφεύγει, σε ψεύδη και υπερβολές, θέλοντας να παρουσιάσει το Μεσολόγγι ως μια «τριτοκοσμική» πόλη… υιοθετώντας τις πρακτικές αυτών, που δημοσίευαν φωτογραφίες «παλαιάς κοπής» για να κατασκευάσουν προβλήματα.
Όπως δεν αναγνωρίζει, ότι παρά το πρωτοφανές ύψος βροχής τις προηγούμενες ημέρες, η πόλη του Μεσολογγίου δεν αντιμετώπισε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο, λόγω σειράς έργων που έχουν κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑΜ αλλά και της άριστης λειτουργίας των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω τα αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας και γι’ αυτό άλλωστε καθημερινά γιγαντώνει την αποδοχή και το πλειοψηφικό ρεύμα, του συνδυασμού μας.»