Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην Αρχαία Ολυμπία θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του ο Απ. Κατσιφάρας

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 6.30, στην αίθουσα του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας ανακοινώνει το πρόγραμμα του συνδυασμού του, παρουσία των τριών υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.
Πρόκειται για ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων και αρχών που βασίζεται στην απεικόνιση της υφιστάμενης πραγματικότητας και στην ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων και προοπτικών της Δυτικής Ελλάδος. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνονται οι βασικές προτεραιότητες και εξειδικεύονται οι δράσεις ανά τομέα πολιτικής.



Έμφαση δίνεται στην βελτίωση των υποδομών στην Περιφέρεια, στην δημιουργία προϋποθέσεων για την αύξηση των ευκαιριών εργασίας και την μείωση της ανεργίας, στον σεβασμό στο Περιβάλλον και στη διαχείριση του φυσικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδος, στην ποιότητα ζωής του πολίτη αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
«Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι η δέσμευση τιμής που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος», είπε την Δευτέρα στο Αγρίνιο ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα έχει καταρτισθεί με ρεαλισμό, με ευθύνη και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων».
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» δεν θα έχει έντυπη μορφή, παρά μόνο ηλεκτρονική. Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνδυασμού (www.dikaiomastinproodo.gr) ώστε κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του.
Όπως έχει ανακοινωθεί από τον συνδυασμό, επελέγη η οδός της ηλεκτρονικής δημοσιοποίησης του προγράμματος και όχι η έντυπη μορφή του ως «μια επιλογή που συμπλέει με την ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα του μέτρου που πρέπει να διέπει την προεκλογική περίοδο. Χωρίς υπερβολές και χωρίς περιττές δαπάνες. Επιλέγουμε έναν σύγχρονο, χρηστικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ώστε να περιγράψουμε με ακρίβεια στον πολίτη την ολοκληρωμένη και στρατηγική μας πρόταση για την Δυτική Ελλάδα».