Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από την Αιτωλοακαρνανία ο Απ. Κατσιφάρας

Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την περιοχή του Μεσολογγίου στον συνδυασμό του κ. Κατσιφάρα μετέχουν οι νυν νομαρχιακοί σύμβουλοι, Χρήστος Πετρόπουλος, Αντώνης Γρίβας και Γιώργος Χριστογιάννης, ο δήμαρχος Οινιάδων, Αντώνης Αλετράς και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Γιάννης Τέγας.
Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι στους υποιψηφίους που ανακοινώθηκαν δεν περιλαμβάνεται  ο γραμματέας της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου, ο οικονομολόγος Γιάννης Βισβίκης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 Κατά την παρουσίαση ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού ανέφερε τα εξής:
«Η θέσπιση της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συνιστά μια μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία για την Δυτική Ελλάδα. Μια ευκαιρία στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, θέτοντας νέους όρους και προϋποθέσεις για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.


Η νέα αρχιτεκτονική που διαμορφώνεται στον διοικητικό χάρτη μάς δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον. Μας δίνει το δικαίωμα να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, να συντονίζουμε τον βηματισμό μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του πολίτη, τις προοπτικές της Περιφέρειας, τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας.
Πάντα με ρεαλισμό και ευθύνη, με απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, με σεβασμό στον φυσικό μας πλούτο, με ισχυρή διεκδικητική φωνή και πολιτική παρέμβαση.
Η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι πριν απ’ όλα ένας βαθιά λαϊκός και δημοκρατικός θεσμός που σχεδιάζει μαζί με τον πολίτη, υλοποιεί για τον πολίτη και λογοδοτεί στον πολίτη.
Σ’ αυτή τη νέα σελίδα που έρχεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν χωρούν μικρο-τοπικισμοί, δεν χωρούν ανούσιες και αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, δεν χρειαζόμαστε τις νοοτροπίες και τις λογικές εκείνες που καθήλωσαν τη Δυτική Ελλάδα και την έφεραν σε μειονεκτική θέση από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης.
Σ’ αυτή τη νέα σελίδα που έρχεται οφείλουμε όλοι να καλλιεργήσουμε την ιδέα της περιφερειακής συνείδησης, την ιδέα της συμπόρευσης και της συνεργασίας, να δούμε τα πολλά που μας ενώνουν και να αφήσουμε πίσω αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Ο συνδυασμός μας «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, δίνει βάρος στην ποιότητα ζωής του πολίτη, στην ποιότητα της ανάπτυξης, στην ποιότητα των κοινωνικών δομών και παρεμβάσεων που έχουν σήμερα ανάγκη τα ασθενέστερα στρώματα.
Δίνει, επίσης, προτεραιότητα στην ποιότητα των προσώπων που στελεχώνουν τον συνδυασμό.
Πρόσωπα με ενεργό συμμετοχή και παρουσία στα κοινά, πρόσωπα νέα αλλά και πρόσωπα δοκιμασμένα σε αγώνες, πρόσωπα άξια και ικανά που σηματοδοτούν την νέα αρχή που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Στο σύνολο τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν διακριθεί στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο, έχουν πίσω τους μια σημαντική διαδρομή και προσφορά στα κοινά, με διεκδικήσεις, με αγώνες για την Αυτοδιοίκηση και την Πρόοδο, για την ισότητα των ευκαιριών, για τη νεολαία, για την Παιδεία και το Πανεπιστήμιο, για την Επιστήμη και το Περιβάλλον, για τον Πολιτισμό, για την ανάπτυξη της υπαίθρου, για την κοινωνική προστασία, για μια κοινωνία δικαιότερη και πιο ανθρώπινη.
Είναι ενεργοί πολίτες, είναι πρόσωπα που εκφράζουν και εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών.»
Στην Αιτωλοακαρνανία οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοινώθηαν ότι θα συμμετέχουν στον συνδυασμό του Απ. Κατσιφάρα είναι:
  • Αλετράς Αντώνης, Δήμαρχος Οινιαδών
  • Αυγέρης Σάββας, Δσονόμος Θέρμου, Νομαρχιακός σύμβουλος
  • Γιάτση Αναστασία, Νοσηλεύτρια Τ.Ε,  μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Αγρινίου
  • Γρίβας Αντώνης, Δικηγόρος, πρώην δήμαρχος Αιτωλικού, Νομαρχιακός σύμβουλος
  • Κωνσταντοπούλου Νάνσυ, Υπάλληλος ΔΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ναυπάκτου
  • Κωστόπουλος Βασίλης, Δάσκαλος, Δ/ντης Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, Μέλος ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών
  • Κοταντούλας Κώστας, Οδοντίατρος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας
  • Παππάς Γιώργος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Νομαρχιακός σύμβουλος, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου
  • Πετρόπουλος Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός, Αντινομάρχης Αιτωλ/νίας
  • Πολιτόπουλος Γιώργος, Καθηγητής Β/θμιας Εκπ/σης, πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου
  • Ρόκκος Κων/νος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  • Σταρακά Χριστίνα, Διευθύντρια Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μεσολογγίου
  • Τέγας Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. δημ. σύμβουλος Μεσολογγίου
  • Τσίκνα Σταυρούλα, φοιτήτρια, τελειόφοιτη φαρμακευτικής σχολής
  • Χριστογιάννης Γιώργος, ιατρός παθολόγος, δ/ντης ΕΣΥ, τέως νομίατρος, Νομαρχιακός σύμβουλος
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι 8 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τους οποίους και θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση του συνδυασμού.