Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) & ο διευρυμένος δήμος Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Γράφει ο Θόδωρος Μαργαρίτης
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου επικεφαλής της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"

Οι περιφέρειες & οι δήμοι θα διαχειριστούν την επόμενη πενταετία (2011-2015) σημαντικά κονδύλια που θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Αρκετά χρήματα θα δοθούν  από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους σε επιχειρηματίες, για να εκμεταλλευτούν παραγωγικούς τομείς και να εισπράξουν τεράστια κέρδη (αφού , όπως είναι γνωστό , οι επιχειρηματίες επιχειρούν όχι για να λύσουν προβλήματα , όχι για «την ανάπτυξη του τόπου», αλλά για να κερδίσουν). Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες θα κλείσουν συμφωνίες και θα προωθήσουν συνεργασίες με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να αναλάβουν: α) δημόσια έργα (οδικά δικτυα, νερό, σκουπίδια αποχέτευση) , β) τους τομείς της ενέργειας (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, κ.τ.λ), γ) τουρισμό (αγροτουρισμό, ιαματικό ΄κ.τ.λ ), δ) τομείς  όπως συνεδριακός ιατρικός, θρησκευτικός, αθλητισμός, ε)μεταφορές.
Ο « Καλλικράτης» ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους τοπικούς άρχοντες:



Α) Να παραχωρήσουν τον τοπικό πλούτο κάθε περιοχής («αναπτυξιακά πλεονεκτήματα», τα ονομάζουν) στους ιδιώτες με ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, ΣΔΙΤ (Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), (βλέπε γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου).
Β) Να προωθήσουν προγράμματα που θα διοχετεύουν στους εργοδότες φτηνούς εργάτες μέσω ΟΑΕΔ και σχολών μαθητείας.
Γ) Να εγκρίνουν ή όχι ομαδικές απολύσεις.
Δ) Να κυρώνουν εσωτερικούς κανονισμούς επιχειρήσεων (δηλαδή κανόνες εργασίας) και έτσι να ακυρώνουν κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Ε) Να εξαιρέσουν την Κυριακή από αργία (με ότι αυτό σημαίνει για τα μικρομάγαζα και τους εργαζόμενους).
Μετά από αυτή την απαραίτητη εισαγωγή γίνεται σαφές πως είναι πολύ σημαντική η επιλογή της 7ης Νοεμβρίου.
Ποιοι άνθρωποι θα χειριστούν τις υποθέσεις και προς το συμφέρον ποιου.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας και η καθεμιά πως ο πλούτος της περιοχής μας ( λιμνοθάλασσα, αλυκές, Αχελώος , Εύηνος, Αράκυνθος, ιστορική-πολιτιστική – αρχαιολογική κληρονομιά, οι κάμποι μας κλπ) θα είναι μαγνήτης και πόλος έλξης για τα κάθε είδους τρωκτικά.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ξεκαθαρίζει με απλά σταράτα λόγια πως είναι ριζικά αντίθετη με όλη τη φιλοσοφία  του Καλλικράτη, θα τον αντιπαλέψει με κάθε τρόπο με κάθε μορφή αγώνα. 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους,  ανέργους, αγρότες,  επαγγελματίες, μικρέμπορους ,βιοτέχνες, ψαράδες ,ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους , του επιστήμονες, να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα, να μην ολιγωρήσουν κανένα κέρδος δεν έχουν από μια τέτοια εξέλιξη , αντίθετα έχουν να χάσουν πολλά .
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις , θα διεκδικήσει, θα οργανώσει αγώνες, θα σχεδιασει τα εργα που θα γίνουν , οι όποιες δραστηριότητες θα έχουν σχέση μόνο με την ανακούφιση της ζωής των λαικών οικογενειών, των νέων ,θα έχουν σχέση με την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ .
ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ αλλά και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΟΤΩΠΟΡΑ , με ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ.
    ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ