Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΔΕ ΝΔ: "Ο Απ. Κατσιφάρας δεν γνωρίζει τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας"

Σχολιάζοντας τα όσα είπε κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας, Γιάννης Τσιτσέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μάταια το βράδυ της περασμένης Τετάρτης περιμέναμε οι Αιτωλοακαρνανάνες, τον εκλεκτό της Κυβέρνησης του Μνημονίου Απόστολο Κατσιφάρα (και μέχρι πρότινος μέλος της) να αρθρώσει σοβαρή πρόταση για το αύριο της Περιφέρειάς μας. Να εξηγήσει το όραμα της παράταξής του για το παρόν και το μέλλον της.
Να εξηγήσει γιατί σταμάτησε το Φράγμα των Αχυρών, γιατί καθυστερεί ανεπίτρεπτα η Ιόνια Οδός, ο οδικός άξονας Ακτίου – Αμβρακίας. Να μας πει ποιο θα είναι το μέλλον ενόψει «Καλλικράτη» στην Παιδεία του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Να εξηγήσει γιατί η Υγεία και η αγροτική οικονομία  καταρρέει. Γιατί οι νέοι μας εγκαταλείπουν μαζικά πλέον τον τόπο τους.


Αντί αυτών ακούσαμε μόνο προτροπές του τύπου «…ας μην μπούμε σε αναφορά καταλόγου έργων…» ή « ..να μην γυρίσουμε στο παρελθόν…».  Και φυσικά δεν ακούσαμε καμία αναφορά για το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές – περιφερειακές εκλογές.
Ακούσαμε απλά μια κακο-διατυπωμένη και επαναλαμβανόμενη «έκθεση ιδεών», η οποία μάλιστα υστερούσε σε επιχειρήματα και προτάσεις. Μια «κενή» τοποθέτηση που «εξηγούσε» το απόλυτο «τίποτε». Ο κ. Κατσιφάρας είναι μακράν πέρα από τα αντικειμενικά προβλήματα της περιοχής. Δεν τα γνωρίζει, δεν έχει τρόπο ή σχεδιασμό να τ’ αντιμετωπίσει. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με «ευχολόγια», ούτε με «ξύλινους» λόγους.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αφορούν τους πολίτες, αφορούν το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Ζούμε σε μια εποχή υστέρησης, μαρασμού, εργασιακού και κοινωνικού «μεσαίωνα» . Σαφώς συνδέουμε την κυβέρνηση του Μνημονίου με αυτές τις εκλογές, με τις χαμένες κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως εξαπατήθηκαν από μια παράταξη που άλλα έλεγε και άλλα έκανε εξυπηρετώντας συνειδητά τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας. Είναι άλλωστε η «Κυβέρνηση των Δανειστών».
Γι’ αυτό πιστεύουμε πως οι προσεχείς εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να δούμε κατάματα τα τοπικά και περιφερειακά προβλήματα και να στηρίξουμε τους συνδυασμούς που δίνουν Ελπίδα για το αύριο».