Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Από 21 έως 25 Μαΐου στο Μεσολόγγι το 9ο Διεθνές Φοιτητικό Βυρωνικό Συνέδριο

«Η Ζωή του Βύρωνα και οι Ανατολίτικες Μυθιστορίες του» είναι το θέμα του φετινού διεθνούς φοιητικού συνεδρίου που θα γίνει από 21 έως 25 Μαΐου στο Μεσολόγγι.
Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Η Βυρωνική  Εταιρεία  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σας γνωρίζει ότι διοργανώνει το 9ο  κατά σειρά διεθνές φοιτητικό συνέδριο και παρά τηνοικονομική δυσκολία που υπάρχει διεθνώς πέτυχε  συμμετοχές φοιτητών και καθηγητών. 
Οι συμμετέχοντες ξένοι σύνεδροι έρχονται με έξοδα των πανεπιστημίων τους και πληρώνουν την συμμετοχή τους στο Συνέδριο και την διαμονή τους. Αυτό άλλωστε γίνεται σε όλα τα συνέδρια της Βυρωνικής Εταιρείας, η οποία με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην προβολή της Ιερής πόλης και την οικονομία  της. 




Το πρόγραμμα του Συνεδρίου συνδυάζει το Ακαδημαϊκό μέρος και το Κοινωνικό με μεγάλη επιτυχία έτσι ώστε οι Σύνεδροι  με ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους  εκτός των  επιστημονικών ανακοινώσεων τους να γνωρίσουν το Μεσολόγγι μέσα από την μακρόχρονη ιστορία του  και γενικότερα τον ελληνικό τρόπο ζωής και την πολιτισμική του παράδοση."