Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι 7+1 προτάσεις του για την «Ψηφιακή Περιφέρεια» του Α. Κατσανιώτη

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ανδρέας Κατσανιώτηςπαρουσίασε σήμερα, σε Νέες και Νέους, στον πολυχώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Ideal» στην Πάτρα, τις 7+1 προτάσεις του για την «Ψηφιακή Περιφέρεια».

Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε:

«Η χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην Περιφέρεια είναι άμεσα συνδεδεμένη τόσο με την ίδια τη λειτουργία της όσο και με την διευκόλυνση των κατοίκων της. Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον προαπαιτούμενο για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό στην Περιφέρεια, δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη προσπάθεια προσαρμογής στα νέα αυτά δεδομένα».

Ποιες είναι οι προτάσεις μας

7 + 1 ενέργειες για την δημιουργία Σύγχρονης Ψηφιακής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


1. Πλήρης εφαρμογή της "ψηφιακής υπογραφής" και δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για όλες τις συναλλαγές μεταξύ Περιφέρειας και Πολιτών.

2. Συνεργασία με καινοτόμες προσπάθειες νέων ανθρώπων που ασχολούνται με ψηφιακές πλατφόρμες δημιουργικής συμμετοχής των πολιτών.-Start upΕπιχειρήσεις

3. Αξιοποίηση των ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων.

4. Δημιουργία και δωρεάν διάθεση εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, που θα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων με σκοπό την αμφίδρομη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών Περιφερειακής Αρχής.

5. Δημιουργία του Ψηφιακού Εμπορικού Κέντρου, το οποίο αφορά σε μια εικονική περιήγηση στις υποδομές αναψυχής της Περιφέρειας

6. Online ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης και το κόστος, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημοτικούς χώρους parking.

7. Δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκαιρη και συνεχή ενημέρωση εμπόρων και επαγγελματιών για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

8. Wi-Fi ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα βασικά σημεία