Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τα δίδυμα του β´ γύρου στην Αιτωλοακαρνανία. Κατσιφάρας - Κατσανιώτης στην περιφέρεια

 

article21649.w_l

Mε επισήμως καταμετρημένο ένα ποσοστό εκλογικών τμημάτων που επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τα δίδυμα των υποψηφίων που περνούν στο β΄γύρο στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και στην Περιφέρεια.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατακτά την πρώτη θέση με δεύτερο και αντίπαλό του την προσεχή Κυριακή τον Ανδρέα Κατσανιώτη, υποψήφιο που στηρίζεται από τη ΝΔ. Εκτός β΄ γύρου όλα δείχνουν πως μένει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου και αυτή είναι η μεγάλη έκπληξη δεδομένου πως προέβαλλε ως φαβορί. Αξιοσημείωτη και υψηλή η επίδοση του Θύμιου Σώκου στην τέταρτη θέση ωστόσο σίγουρα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία κατετάγη τρίτος ενώ οι αρχικές δημοσκοπήσεις κατέγραφαν πρωτιά του. Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας Κατσανιώτης έκανε εξαιρετικό προεκλογικό φίνις ανεβάζοντας κατακόρυφα την αναγνωσιμότητα του.

Στην Αιτωλοακαρνανία μόνο δήμος που εξέλεξε ήδη από την πρώτη Κυριακή νέο δήμαρχο είναι αυτός του Θέρμου με τον Σπύρο Κωνσταντάρα.

Στο δήμο Αγρινίου καθαρό (έως 10%) καταγραφόταν στο ήμισυ των τμημάτων το ποσοστό της διαφοράς του Γ.Παπαναστασίου από τον Π.Μοσχολιό. Οι δύο τους πλέον στην αφετηρία για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.


Στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δύο υποψήφιοι με κοινή πολιτική καταγωγή αλλά πολλά να τους χωρίζουν οδηγούνται στο 2ο γύρο. Οι Νίκος Μουρκούσης και Νίκος Καραπάνος θα αναμετρηθούν την Κυριακή με τους μεσολογγίτες να αποδοκιμάζουν στην κάλπη του πρώτου γύρου τη θητεία Κατσούλη.

Στο δήμο Ναυπακτίας στο δεύτερο γύρο θα είναι αντίπαλοι ο Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουλές ενώ πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης

Στην ιδιαίτερα πολωτική κάλπη του δήμου Ξηρομέρου περνούν στο 2ο γύρο οι Ερωτόκριτος Γαλούνης και η Ντίνα Σαμαρά ενώ εκλογικό θρίλερ προδικάζεται στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας με την τελική εκλογική μάχη να δίνεται μεταξύ των Γιώργου Αποστολάκη Θύμιου Φερεντίνου .Στην Αμφιλοχία επαναλαμβάνεται το σκηνικό του 2010 με τον νυν δήμαρχο Απ,Κοιμήση να περνά ως πρώτος στο Β΄γύρο όπου θα αντιμετωπίσειτον Γιάννη Πρεβεζιάνο.


Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr