Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση του Ν. Μουρκούση στο Αιτωλικό

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο, στο κέντρο του Αιτωλικού, μίλησε χθες Τρίτη 13/5/2014, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μουρκούσης, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών», αποσπώντας τα συγχαρητήρια και το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Ο γιατρός, που έχει θητεύσει επί 30ετία στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και γνωρίζει έναν προς έναν τους κατοίκους, μίλησε εκτός χειρογράφου, απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και προτείνοντας λύσεις. Ενημέρωσε τους Αιτωλικιώτες για τις ενέργειες του συνδυασμού του στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την ύδρευση και δεσμεύτηκε ότι προτεραιότητα για την δημοτική του αρχή είναι το υγιεινό πόσιμο νερό στην περιοχή.

Μιλώντας από καρδιάς, ο Νίκος Μουρκούσης κάλεσε τους συμπολίτες του Αιτωλικού να αναλογισθούν ότι επί δεκαετίες του εμπιστεύτηκαν τις οικογένειές τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι τον θεωρούν σοβαρό άνθρωπο και καλό επιστήμονα. Επεσήμανε δε ότι προσπαθούν να τον σπιλώσουν με ανώνυμες προκηρύξεις, επειδή προπορεύεται στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας, σε κάθε άκρη του διευρυμένου Δήμου. «Η μαύρη προπαγάνδα, δεν θα περάσει», τόνισε ο Νίκος Μουρκούσης.


Ο γιατρός, που έχει ζήσει χρόνια στο Αιτωλικό και έχει περιδιαβεί κάθε σοκάκι και κάθε γωνιά του, δήλωσε πως ο Δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι κοινωνική προσφορά. Ζήτησε την στήριξη των κατοίκων του νησιού και δεσμεύτηκε πως στο τέλος της τετραετίας το Αιτωλικό θα έχει αλλάξει όψη. Μίλησε για την τουριστική προοπτική του τόπου, επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει η μόλυνση της λιμνοθάλασσας και πρότεινε λύσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη, στην ελλιπή καθαριότητα, στην κακή κατάσταση των δρόμων, στο Κατράκειο και τον κεντρικό πολιτιστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει για το Δήμο ολόκληρο, στην αναγκαιότητα αναβάθμισης της βόρειας πλαζ, στα Γεφύρια που πρέπει να αναστηλωθούν και ταυτόχρονα να ξεκινήσει διαδικασία κατασκευής νέων, κ.π.ά.

Ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά, πως μετά την εκλογή του, θα κάνει δημόσια συζήτηση στο Αιτωλικό, ώστε οι δράσεις να ξεκινήσουν αμέσως από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβει επίσημα την διαχείριση του Δήμου και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

"Οι εντυπώσεις που άφησε η εμπεριστατωμένη ομιλία του Νίκου Μουρκούση ήταν άριστες, ενώ πάμπολλοι Αιτωλικιώτες που δεν είχαν πρόθεση να πάνε να ψηφίσουν, δήλωσαν ότι αναθεωρούν την άποψή τους.

Απ’ότι φαίνεται, η πρωτοπορεία του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών» του Νίκου Μουρκούση είναι γεγονός και οι πιθανότητες να είναι ο επόμενος Δήμαρχος είναι συντριπτικά περισσότερες, κάθε μέρα που περνάει." σχολίασαν συνεργάτες του κ. Μουρκούση μετα το τελος της ομιλίας.