Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σ. Σακοράφα: "Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, παίζοντας με τον πόνο των ανέργων"

 

Γράφει η Σοφία Σακοράφα

Υπ. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι, ακούγοντας χθες τον πρωθυπουργό να περιγράφει την εικόνα της χώρας μετά τις εκλογές και να εξαγγέλλει με ανέξοδες υποσχέσεις έναν περίπου επίγειο παράδεισο, πείσθηκαν πια ότι ο κ. Σαμαράς μιλά στο κενό και παραπλανά συνειδητά τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός αγνόησε επιδεικτικά τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας που πιστά υπηρετεί. Μίλησε σαν να πρόκειται να αναλάβει τώρα τη πρωθυπουργία, σαν να μην έχει ευθύνη για τα δεινά που έχει προκαλέσει η πολιτική του.

Βγαλμένος κατ ευθείαν από τις πλέον αποκρουστικές μορφές παλαιοκομματισμού, που κατά τα άλλα με περισσή υποκρισία καταδικάζει, μοίρασε με μεγάλη ευκολία 770.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, παίζοντας με τον πόνο και την αγωνία των 1.5 εκατ. ανέργων της χώρας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών που αν και εργάζονται ακόμη, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.


Παρά τα συνειδητά ψεύδη του, ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε να κρύψει τον τρόμο του για το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας που έρχεται τη Κυριακή. Δυστυχώς για εκείνον, το έγκλημα που διέπραξαν οι πολιτικές του στη κοινωνία, δεν μπορεί με τίποτα να κρυφθεί ή να ωραιοποιηθεί.

Ούτε φυσικά πρόκειται να τον σώσει η κινδυνολογία, η προκλητική ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, η συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων.

Οι εξαγγελίες για «ανάπτυξη» και έξοδο από τη κρίση, με πρωτεργάτες τις ανακεφαλαιοποιημένες με χρήματα του λαού, τράπεζες δεν πείθουν κανέναν.

Αντίθετα ο κ. Σαμαράς ανέδειξε για μία ακόμη φορά το ακροδεξιό προφίλ της παρέας του και της κυβέρνησης του, ακροβατώντας σε εκφράσεις και θέσεις της Χρυσής Αυγής σε ζητήματα όπως το μεταναστατευτικό.

Ο κ. πρωθυπουργός εμφανίσθηκε σχεδόν περήφανος για τη πολιτική του και τα αποτελέσματα που παράγει.

Την Κυριακή στις κάλπες των ευρωεκλογών οι πολίτες θα εκτιμήσουν τη θέση του και θα δώσουν την απάντηση τους. Συμμετέχουμε ενεργά μαζί με τους λαούς της Ευρώπης στην εκλογική διαδικασία.

Ψηφίζουμε με αποφασιστικότητα παντού τους συνδυασμούς νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών λιτότητας που το ευρωπαϊκό διευθυντήριο επιβάλει στους ευρωπαϊκούς λαούς.