Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Με τους ετεροδημότες της Αθήνας ο Π. Κατσούλης

Μιλώντας στους ετεροδημότες της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαΐου, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης κάλεσε όλους και όλες να στηρίξουν με την ψήφο τους μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια περίπου και συνεχίζεται με συνέπεια λόγων και έργων στο οικονομικό νοικοκύρεμα του δήμου, την δημιουργία υποδομών, την στήριξη και αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας που βιώνει σκληρές συνθήκες οικονομικής κρίσης, την χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής που θέτει νέους ορίζοντες ανάπτυξης, καθώς και την αντίδραση για άδικες αποφάσεις σε βάρος του τόπου μας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρόεδρος των απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων Κώστας Καρκανιάς, ο πρόεδρος των απανταχού Κατοχιανών Πάνος Καλαντζής, ο διαχειριστής της περιουσίας της οικογένειας Τρικούπη κ. Κοκολίνης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πουλής, η πρόεδρος Εφετών κ. Γκανιάτσου, ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας του Αγίου Νικολάου Κρεμαστού Αριστείδης Γαλάνης και ο Χρήστος Μοσχανδρέου ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης Πινακοθήκης.


 

«Είμαστε καθαροί και συνεπείς στα όσα διακηρύξαμε το 2010. Επιστρατεύοντας περίσσευμα δυνάμεων καταφέραμε αυτό που φάνταζε τότε αδιανόητο. Ανατρέψαμε τον κατήφορο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και θέσαμε γερές βάσεις για ν’ αλλάξει οριστικά πλέον πορεία ο τόπος μας».

Ο Παναγιώτης Κατσούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της δημοτικής αρχής που πραγματοποιήθηκε ή είναι σε διαδικασία υλοποίησης, ενώ παράλληλα παρουσίασε τους κυριότερους άξονες σχεδιασμού και προγραμματισμού της πενταετίας.

Όπως είπε, "ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας πλέον ορθοποδήσει οικονομικά και παρά το γεγονός ότι διανύουμε εποχές σφοδρής οικονομικής κρίσης, διατηρεί ισχυρά αντανακλαστικά προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Το αποδείξαμε άλλωστε, όχι μόνο επιβιώνοντας σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά και παρουσιάζοντας ένα έργο ύψους 42 εκατ. Ευρώ. Γι’ άλλους, κάτι τέτοιο θα φάνταζε ουτοπικό. Αυτή η δημοτική αρχή, το έκανε πράξη".