Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Β. Μπονάρεβα: "Κι όμως σας διαψεύδουμε κύριε δήμαρχε για τα έργα στο Νεοχώρι"

Γράφει η Βικτωρία Μπονάρεβα

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Μεςολογγίου με τον συνδυασμό "Η Κοινωνία Μπροστά"

 

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθώ τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των συνδυασμών που συμμετέχουν στον «αγώνα» διεκδίκησης της διακυβέρνησης του τόπου μας.

Αυτό δεν το κάνω πρόσκαιρα ούτε λόγω της εμπλοκής μου στην εκλογική διαδικασία, το έκανα πάντα από τότε που συνειδητοποίησα την ευθύνη που έχουμε εμείς οι πολίτες με την συμμετοχή μας για την πρόοδο του τόπου.

Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση και ταυτόχρονο με θυμώνει δεν είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων της νυν Δημοτικής Αρχής (με περιτύλιγμα και φανταχτερές κορδέλες) αλλά ο τρόπος και η εμμονή με την οποία ζητάει την διάψευση.

Με επιστολή της η νυν Δημοτική Αρχή γνωστοποιεί στους κατοίκους του Νεοχωρίου τα πεπραγμένα των 4.000.000€ λες και ο κόσμος δεν ζει στην Γη του Νεοχωρίου αλλά στον πλανήτη Άρη. Η επιστολή αρχίζει με την ενημέρωση Συμπατριωτών μας και συνεχίζει με την παράκληση κάθε δημοτικού συνδυασμού να τους διαψεύσει.


 

Νομίζω εδώ ακριβώς το αντίθετο έπρεπε να έχει συμβεί: να ενημερωθούν οι δημοτικοί συνδυασμοί και να ζητηθεί η διάψευση από τους Δημότες της περιοχής του Νεοχωρίου.

Είναι άσχημο να απαξιώνει κάνεις το έργο του οποιουδήποτε ακόμα όμως πιο άσχημο θεωρώ είναι να υποτιμά κάνεις την νοημοσύνη των συνανθρώπων προσπαθώντας να πείσει για τα «αόρατα».

Βεβαίως κάνατε πράγματα κύριοι της Δημοτικής Αρχής ! Όπως λίγο ή πολύ όλες οι Δημοτικές Αρχές κάνουν, άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα.

Θα ήταν εύστοχο να πείτε όμως ότι δρομολογήσατε και θέσατε στόχους για Έργα που ΘΑ γίνουν στο μέλλον στο Νεοχώρι και όχι ότι έχουν γίνει ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 4. 000.000€

Και αυτό το λένε οι ημερομηνίες και οι αποφάσεις σας:

  • Ανάπλαση Κεντρικής οδού: Προϋπολογισμός 185.000 (ΘΑ Δημοπρατηθεί στις 20 Μαΐου 2014)
  • Διάνοιξη παράλληλης οδικής αρτηρίας: απόφαση του Δ.Σ. στις 15/4/2014 (πολύ πρόσφατο για να μην θεωρηθεί προεκλογικό τερτίπι)
  • Αποχέτευση: Προϋπολογισμός 2.952.000 €. (Εντός του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ αναμένουμε την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου.) Η μελέτη ύψους 146.000 δημοπρατήθηκε στις 30/9/2013 (Άρα δεν έχει γίνει ακόμα ούτε η μελέτη).
  • Αποχέτευση Κατοχής: (πρόκειται για ενιαίο έργο), δημοπρατήθηκε στις 11/3/2014. (Δημοπρατήθηκε τι; το έργο η μελέτη;)
  • Ενεργειακή Αναβάθµιση 2ου Δηµοτικού Σχολείου: Προϋπολογισμός 500.000 €. Δημοπρατήθηκε στις 18 Μαρτίου 2014. (Δημοπρατήθηκε δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές)
  • Ηλεκτροφωτισµός παραποτάµιας οδού: Προϋπολογισµός 12.000 €. Υλοποιήθηκε. (ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!)
  • Διάνοιξη στις μπούκες Παλιούρι. Έργο ζωής που εκκρεµούσε για δεκαετίες (ποτε δημοπρατήθηκε;;; ποιο είναι το κόστος;; γιατί αυτά τα στοιχεία παραλείπονται σε αυτήν την περίπτωση;)

Υ.Γ. Με αυτές σας τις επιστολές αφενός δεν προκαλείτε τους υπόλοιπους συνδυασμούς και αφετέρου δεν πείθετε την κοινωνία του Νεοχωρίου, παρά μόνο προκαλείτε την ίδια την τύχη σας. Λέτε στους αγαπητούς νησιώτες (Αιτωλικό) του Δήμου ότι το πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν δεν αποτελεί για σας προτεραιότητα.