Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλιάγας: «Πουλάει» τις φωτογραφίες του για καλό σκοπό

Γράφει η Χρίσλα Γεωργακοπούλου

Η Ελλάδα του Νίκου Αλιάγα, τα μέρη της που αγαπάει στην πατρίδα και έχει ταξιδέψει εκεί μπορούν τώρα να φτάσουν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη με έναν διαφορετικό και πιο παραδοσιακό τρόπο. Ο Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής, που έχει διαγράψει μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στη Γαλλία και τις γαλλόφωνες χώρες, τα τελευταία χρόνια δεν αποχωρίζεται τη φωτογραφική του κάμερα με αποτέλεσμα η προσωπική συλλογή του να αριθμεί πλέον χιλιάδες φωτογραφίες. Οι διαδικτυακοί του φίλοι στα social media απολαμβάνουν καθημερινά τις εικόνες του και τον τρόπο που βλέπει το αντικείμενο του φωτογραφικού του πόθου, ενώ τα καλοκαίρια εκατομμύρια άνθρωποι ζουν λίγες στιγμές στη χώρα μας μέσα από τα μάτια και τον φακό του Νίκου Αλιάγα.


Ο δημοσιογράφος είπε το μεγάλο «ναι» και από τη Δευτέρα 5 Μαίου θα μπορούν όλοι να προμηθευτούν την ειδική συλλογή των 20 καρτών με τίτλο «Χρώματα της Ελλάδας» (τίτλος που δημιούργησε εκείνος ως hasthag στα social media και το χρησιμοποιεί όταν κάνει σχετικές με την Ελλάδα αναρτήσεις) , που δημιούργησε το International Foundation of Greece σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία- ΕΛΤΑ. Αυτή η κίνηση ακολουθεί την πρώτη συνεργασία του Ιδρύματος και των ΕΛΤΑ, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 με την κυκλοφορία των τιμητικών γραμματοσήμων που απεικονίζουν Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Αλιάγας, που έχει ανακηρυχθεί Honorary Patron του Ιδρύματος, παραχώρησε εξ ολοκλήρου τα δικαιώματα των συγκεκριμένων φωτογραφιών του για τον σκοπό του Ιδρύματος και τα έσοδα από την πώληση των καρτών θα δοθούν για την αγορά ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ στην Ελλάδα. Οι κάρτες -κυκλοφορούν σε δυο εκδόσεις που η καθεμία περιλαμβάνει διαφορετικές εικόνες- θα πωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ ανά κάθε ειδική έκδοση και περιλαμβάνουν 10 αυτοκόλλητα γραμματόσημα.

Το International Foundation for Greece (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.if-gr.org/ ) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας. Στοχεύουν στη χρηματοδότηση και αναμόρφωση νοσοκομειακών μονάδων, στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης καθώς και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος και ιδρύτριά του Ιδρύματος, Ασπασία Λεβέντη, μιλώντας σχετικά στο TheTOC.gr είπε: «Όταν εξηγήσαμε στον Νίκο Αλιάγα την ιδέα μας ανταποκρίθηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά. Διαλέξαμε τις 20 εικόνες της Ελλάδας ανάμεσα στις φωτογραφίες του και έγιναν οι κάρτες αυτής τη μοναδικής συλλογής».

Παράλληλα με τον σημαντικό σκοπό για τον οποίον δημιουργήθηκε η ειδική έκδοση, οι εικόνες και τα χρώματα της Ελλάδας θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τον αγαπημένο και παραδοσιακό τρόπο των καρτ ποστάλ μέσω των τουριστών που επισκέπτονται και αγαπούν ιδιαίτερα αυτού του είδους τα αναμνηστικά.

Αναδημοσίευση απο το thetoc.gr