Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Απ. Κατσιφάρας: Προσκλητήριο για καθαρή εντολή και καθαρή νίκη την Κυριακή

Προσκλητήριο συμμετοχής για μια καθαρή εντολή, για μια καθαρή νίκη έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα για τις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Περιφερειάρχης, σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, ευχαρίστησε τους πολίτες της Πάτρας, της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας για τη μέχρι σήμερα στήριξή τους στην κοινή πορεία, τους κοινούς αγώνες και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να τους κοιτά στα μάτια και να προχωρά δίπλα τους στις αγωνίες και τις ανάγκες τους.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να κριθεί αυστηρά αλλά δίκαια, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της διαδρομής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ποιοι είμαστε εμείς, από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και οι αντιφάσεις μας, συνέβησαν πάντα στο εσωτερικό της δημοκρατικής παράταξης. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και τα λάθη μας, συνέβησαν πάντα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Η καταγωγή μας, η διαδρομή μας, ακόμα και οι αστοχίες μας συνέβησαν πάντα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Όχι φίλες και φίλοι δεν θα κρυφτώ παριστάνοντας το νέο, τον αθώο και τον ανυποψίαστο. Δεν χρειάζομαι πρωθυπουργικά δεκανίκια για να εμφανιστώ ενώπιόν σας. Δεν φοβάμαι να βγω στις πλατείες και στους δρόμους κι ούτε κρύβομαι σε κλειστές μικρές αίθουσες».


 

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος υποστήριξε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και να λειτουργεί ως το αποκούμπι του πολίτη. Υπεραμύνθηκε της μέχρι σήμερα στάσης του, λέγοντας ότι επιτέλεσε στο ακέραιο αυτό το καθήκον και θα το ξανακάνει, επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το χαράτσι, για το οποίο η Περιφέρεια έφτασε μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας, τη διαθεσιμότητα, αλλά και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για τα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, επικαλούμενος το συμφέρον του πολίτη Δυτικής Ελλάδας, ειδικά στο ζήτημα της αξιοποίησης των υδάτων κα ειδικότερα το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Τόνισε ο κ. Κατσιφάρας ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει το φράγμα Πείρου-Παραπείρου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τι λέει γι’ αυτό ο εκλεκτός του κυρίου Σαμαρά; Δεν λέει το παραμικρό και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτή η σιωπή. Σημαίνει ιδιωτικοποίηση του νερού. Οφείλω όμως να πω τι δεσμεύομαι να κάνω εγώ, εδώ και τώρα μπροστά σας. Η Περιφέρεια, μαζί με τους συναρμόδιους Δήμους Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας συγκροτούν δημόσιο φορέα διαχείρισης των νερών του φράγματος. Έτσι ώστε να διασφαλιστεί για πάντα ο δημόσιος χαρακτήρας της ύδρευσης και της άρδευσης στην περιοχή μας».

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας, αφού ανέφερε ότι «σε μια εποχή που τα πάντα καταρρέουν, εμείς διαλέγουμε το δρόμο της αφοσίωσης στην υπόθεση της Δυτικής Ελλάδας», απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους συμπολίτες, λέγοντας: «Ζητώ εντολή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου μας. Ζητώ να κρατήσουμε ψηλά το αγωνιστικό μας φρόνημα, βάζοντας πάνω απ’ όλα και όλους το συμφέρον της Δυτικής Ελλάδας, το συμφέρον του τόπου μας».

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές λύσεις και το κριτήριο να είναι καθαρά αυτοδιοικητικό, αφού τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί μακριά από πολιτικές και κομματικές αναφορές και να παλέψουμε όλοι μαζί για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

«Πάμε μαζί για μια καθαρή εντολή, για μια καθαρή εκλογική νίκη. Θα είναι η δική μας νίκη, θα είναι η δική μας πορεία», επανέλαβε κλείνοντας την ομιλία ο κ. Κατσιφάρας.