Σάββατο 3 Μαΐου 2014

"Σκληρή" δήλωση Παπαδόπουλου κατά Κατσούλη γιαΚοινωνική αλληλεγγύη – καθαριότητα – αναθέσεις έργων και μελετών

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου εξαπολύει με δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Παπαδόπουλος με αφορμή τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και τις απευθείας αναθέσεις έργων.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει:

"Η προεκλογική περίοδος προσέφερε και προσφέρει την δυνατότητα για αξιολόγηση θέσεων, απόψεων και πρακτικών για τα μείζονα ζητήματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Τα ερωτηματικά πυκνώνουν και ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις. Ο Συνδυασμός μας λοιπόν τοποθετείται ξεκάθαρα επί των παρακάτω ζητημάτων:

1. Κάποιοι όψιμα ανακάλυψαν τους ανθρωπιστικά πάσχοντες συνδημότες μας, καταθέτοντας μεταξύ των άλλων και νεφελώδεις υποσχέσεις για «δίχτυ προστασίας» των ευπαθών ομάδων. Ευπρόσδεκτες τέτοιου είδους τοποθετήσεις, όχι όμως γενικόλογες. Εμείς, μεταξύ των άλλων στο Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο Αλληλεγγύης που θα δημιουργήσουμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα κατατίθεται το 20% της αντιμισθίας όλων των αμειβομένων αιρετών του Δήμου (βλ. σχετικές θέσεις). Όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί προτείνουν κάτι;


2. Μόνιμη επωδός του Δήμου είναι ότι δεν μας πιστώνουν ακόμη και για καύσιμα οι πρατηριούχοι και συνακόλουθα δεν μπορούμε να κινήσουμε και να επισκευάσουμε τα αυτοκίνητα, έξι (6) τον αριθμό, που μένουν παροπλισμένα και παρατηρείται η άθλια αυτή κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας. Η απάντηση είναι ότι μπορείτε στοιχειωδώς να βρείτε τα χρήματα (10.000 €) για την κίνηση των απορριμματοφόρων και δεύτερο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διαθέστε τα έξοδα παράστασης ενός (1) μήνα όλων των αιρετών και να επισκευάσετε τα αυτοκίνητα! Τόσο απλά σαν μια πρώτη λύση να κινηθούν τα απορριμματοφόρα και να ξεβρομίσει ο Δήμος.

3. Κάποιοι κάποτε κατηγορούσαν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για όργιο απευθείας αναθέσεων και κατατμήσεων (112 τον αριθμό). Το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεπέρασαν κάθε όριο μικροπολιτικής συμπεριφοράς. Το μεγάλο ζήτημα όμως που αναδεικνύεται είναι ότι οι απευθείας αναθέσεις ακουμπούν και υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, που ενδεχομένως συμβασιοποιούνται με τον Δήμο με ποσά άνω των 5.000 ευρώ, που ο νόμος ρητά απαγορεύει σχετικά με την υποψηφιότητά τους. Το θέμα είναι προς διερεύνηση…"