Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Α. Κατσανιώτης: Μία συγκέντρωση, ενδεικτική της δυναμικής του…

Ενδεικτική της δυναμικής που αναπτύσσει ο Ανδρέας Κατσανιώτης ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη, στη συμβολή των οδών Αγ. Ανδρέου και Ερμού, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στην εκδήλωση, έγινε παρουσίαση και των 35 υποψηφίων συμβούλων Αχαΐας του συνδυασμού του κ. Κατσανιώτη, καθώς και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, καθηγητή, Δημήτρη Σιαμπλή. Ωστόσο, σε αυτή την πρώτη μεγάλη και ανοικτή συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη, κοντά του βρέθηκαν επίσης και οι άλλοι δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες, ο Νεκτάριος Φαρμάκης από την Αιτωλοακαρνανία και ο Γιώργος Χήνος από την Ηλεία, καθώς και το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων των δύο νομών.

Αξιοσημείωτη ήταν και η σύνθεση των πολιτών που προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο του κ. Κατσανιώτη και είχαν την ευκαιρία να τον ακούσουν και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στον αγώνα του. Στην πλειοψηφία του νεανικό και μάλιστα, από διάφορους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, κατά ομολογία πολλών, που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον Ανδρέα Κατσανιώτη πιστεύοντας ότι η Δυτική Ελλάδα αξίζει να διοικηθεί από έναν άνθρωπο της νεότερης γενιάς, που ανεξάρτητα από το πολιτικό στίγμα του, δείχνει ότι δεν έχει παρωπίδες και φέρνει έναν νέο «άνεμο» εξωστρέφειας και νοοτροπίας για την περιοχή.


 

Σε αυτό το κοινό απευθύνθηκε εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Κατσανιώτης, τονίζοντας κατά την διάρκεια της ομιλίας του: «Το νέο που εκπροσωπώ είναι να ανακαλύπτουμε πάντοτε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και να συμφωνούμε με ανθρώπους που ξεκίνησαν από άλλες πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες. Η προκοπή, το μεροκάματο, δεν έχουν χρώμα. Ενώνουν και δεν χωρίζουν…».

Να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία του κ. Κατσανιώτη προηγήθηκε η τελετή του Αγιασμού του εκλογικού κέντρου, την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης, π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, χαιρέτισε έναν προς έναν τους παριστάμενους στην εκδήλωση, τονίζοντας πως αυτή η χειραψία δεν αποτελεί τη συνηθισμένη πολιτική πρακτική, αλλά την προσωπική δέσμευσή του για τον νέο «άνεμο» που θα πνεύσει στην Περιφέρεια, αμέσως μόλις αναλάβει την διοίκησή της.

Το επόμενο ραντεβού του κ. Κατσανιώτη με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, δίνεται πλέον στην Αιτωλοακαρνανία, όπου απόψε στις 8 το βράδυ θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο στο Αγρίνιο.