Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Για δεύτερη φορά στην Αιτωλοακαρνανία η Μαρία Σπυράκη

Για ακόμη μια φορά βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Αυτή τη φορά επισκέφτηκε το Μεσολόγγι προχθές το μεσημέρι όπου και συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και στη συνέχεια γευμάτισε σε γνωστή ταβέρνα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Παράλληλα η κ. Σπυράκη παρά το "ακατάλληλο" της ώρας που επισκέφτηκε το Μεσολόγγι αφού ήταν εκτός προγράμματος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετό κόσμο.

Πάντως δεν έλειψαν οι "γκρίνιες" για την οργάνωση από πλευράς ΝΟΔΕ της επίσκεψης αφού δεν ειδοποιήθηκαν κομματικά στελέχη πιυ μετέχουν στους συνδυασμούς Καραπάνου και Μουρκούση για την παρουσία στο Μεσολόγγι της συμπαθούς δημοσιογράφου.


Η επισκεψη της στο Μεσολόγγι ήταν στο πλαίσιο περιοδείας της στη Δυτ. Ελλάδα κατά την οποία Πρώτος σταθμός ήταν η Πάτρα και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αντρέα Κατσανιώτη. Οι δύο υποψήφιοι , οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια αφού συνεργάστηκαν ως δημοσιογράφοι, ζήτησαν από τους πολίτες της περιοχής να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.


«Εμείς οι νέοι άνθρωποι που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, εμείς που κινητοποιηθήκαμε μέσα από τη μεγάλη πρόκληση να πάρει η Ελλάδα τη στροφή, έχουμε τη δύναμη και το θάρρος και θα βάλουμε όλη τη γνώση και την εμπειρία μας για να πάνε τα πράγματα καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαϊας όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννης Μάκας. Μιλώντας στα στελέχη του κόμματος στην Πάτρα η κ. Σπυράκη επεσήμανε την ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία, να επιλέξουν τη σταθερότητα και το δρόμο που οδηγεί στη νέα Ελλάδα, όπως την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με φορολογικές ελαφρύνσεις, με φροντίδα για τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και για τις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Επόμενος σταθμός το Αίγιο όπου τη Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, με τον οποίο τους συνδέει χρόνια φιλία και είναι «ο άνθρωπος» της κεντροδεξιάς παράταξης στην Αχαΐα. Μαζί επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Αιγιαλείας και ξανά υποψήφιου Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν του πολίτες να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά για να βγει η χώρα από το τούνελ να συνεχιστεί.

Η περιοδεία της κ. Σπυράκη έκλεισε με επίσκεψη στο Μεσολόγγι όπου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος και στελέχη της οργάνωσης.

Σε δηλώσεις της η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε: «είναι βασικό να αντιστοιχηθεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Περιφέρεια με ότι αναλογεί στο νομό. Ξέρω ότι η δυτική Ελλάδα έχει υστέρηση σε απορροφητικότητα και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Οι Αιτωλοακαρνάνες και οι Μεσολογγίτες δικαιούνται το καλύτερο. Το Μεσολόγγι θα μπορούσε να είναι μια πόλη - κέντρο για τον πολιτισμό και ένας πόλος έλξης.

Ο υπόλοιπος νομός χρειάζεται να αποδώσει η γη του. Πρέπει επίσης να δούμε το λιμάνι του Αστακού γιατί παρά τις παλινωδίες εξακολουθεί να είναι ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές και πρέπει να αναδειχτεί.

Οι τοπικές αρχές οφείλουν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και σε ποια σημεία πρέπει να δοθεί έμφαση και αν με την βοήθεια του Θεού και του λαού φτάσω στην Ευρωβουλή θα χρειαστώ από εσάς μόνο την καθοδήγηση, να μου δείξετε δηλαδή ποια είναι τα σημεία του ενδιαφέροντος».