Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μαθητές δημοτικών "γνώρισαν" τις αρχαιότητες του Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 2 Μαΐου ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων «Μια πράσινη πολιτιστική διαδρομή στον τόπο μου… Από την αρχαία Αιτωλία στην Ι.Π. Μεσολογγίου». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας μας κα Γαβρίνα Δήμητρα, παρακολούθησαν επιτυχώς το 4ο, 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου την 29, 28 Απριλίου και 2 Μαΐου αντίστοιχα. Οι 150 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Δημοτικού σε χώρο του σχολείου τους έγιναν αποδέκτες πληροφοριών σχετικά με τις αρχαίες πόλεις Αλίκυρνας, Καλυδώνας και Πλευρώνας, που προβλήθηκαν μέσω power-point και υποστηρίχθηκαν μέσω εκπαιδευτικού φυλλαδίου, σχεδιασμένο για το εν λόγω πρόγραμμα.


Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου στον Κήπο των Ηρώων. Εκεί τους περίμενε ο έμπειρος ξεναγός κ. Γιώργος Αποστολάκος, όπου για περιςςότερη ώρα πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις του εθελοντικά.

Την τελευταία μέρα, απέναντι από τον Κήπο των Ηρώων, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς συμμετέχοντες. Μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ι. Π. Μεσολογγίου εντυπωσίασαν ευχάριστα με τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει, δίνοντας και γευστική νότα στην όλη εκδήλωση .

Τέλος από τη ΛΣΤ´ Εφορεία Αρχαιοτήτων εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς:

▬ τον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο που μας παρείχε

▬ τον ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο, για την αμεσότητα και την προσαρμοσμένη ξενάγηση σε μικρή ηλικία, που προσέφερε εθελοντικά

▬ την ΕΠΑΣ Μαθητεία ΟΑΕΔ Μεσολογγίου για τα καταπληκτικά εδέσματα που ετοιμάστηκαν εθελοντικά από τους νεαρούς σεφ της

και στους διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση κ. κ. Αρτηνού, Ζαμπαντιώτη και Αραχωβίτη, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα.